середа, 15 червня 2016 17:03

Бойовики тримають у полоні українця без очей та рук

Бойовики тримають у полоні українця без очей та рук
Фото: ua.krymr.com

15 травня у Мінську на переговорах гуманітарної підгрупи тристоронньої контактної групи бойовики повідомили про долю полоненого Володимира Жемчугова, якого вони звинувачують в тероризмі.

Про це у Facebook повідомила Ірина Геращенко, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації у Донецькій і Луганській областях, представник України в підгрупі з гуманітарних питань тристоронньої контактної групи.

"Кілька місяців ми не могли добитися відповіді, де утримують важкопораненого Володимира Жемчугова, в якого ампутовані кінцівки, вибиті очі. І ось сьогодні так звані представники ОРЛО визнали, що цю важкохвору людину утримують у СІЗО, і до нього не пускають адвокатів "за станом здоров'я". Хіба це не тортури?!", – пише вона.

Українська сторона висловила вимогу негайного звільнення Жемчугова і передала пропозиції щодо цього учасникам гуманітарної групи - ОБСЄ і РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уповноважена президента повідомила про невтішний рекорд на фронті

Володимир Жемчугов не військовий. У полон до бойовиків потрапив після того, як підірвався на розтяжці. Вибухом йому травмувало очі, відірвало руки, осколки зайшли в живіт і стегна. Тяжкопоранений Володимир спочатку намагався накласти на себе руки - вийшов на дорогу і хотів, щоб його збила машина. Але лише привернув до себе увагу і потрапив до рук бойовиків, які звинуватили його в підриві залізничних колій і ліній електропередач.

Чоловік родом з Луганської області. Останні кілька років жив у Тбілісі. У вересні поїхав до Хрустального (колишній Красний Луч. - ред.), щоб допомогти рідним. Після чого зв'язок із ним пропав, а знайти Жемчугова вдалося у полоні самопроголошеної ЛНР.

Нагадаємо, нещодавно бойовики повернули з полону двох українців.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики тримають у полоні українця без очей та рук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі