вівторок, 13 грудня 2022 13:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту

Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту
Бахмутський напрямок називають чи не найважчою ділянкою фронту зараз. Фото: facebook.com/EastOC

Бахмут у Донецькій області зараз є найбільш гарячою точкою східного фронту, адже за місто точаться запеклі бої.

Ворог зосередив чималу кількість артилерії там, але багато одиниць техніки уже ліквідували українські воїни. Про це розповів речник Східного угрупування військ Сергій Череватий в телемарафоні "Єдині новини" 13 грудня, передає Gazeta.ua.

За його словами, поблизу Бахмута окупанти втрачають щодня до 120 бійців, однак їм все одно не вдається взяти населений пункт. З кожним днем російським солдатам все важче вести ефективні бойові дії, сказав Череватий.

"Справді ворог мав та має великий запас боєприпасів калібру 122 та 152 міліметри до всіх систем реактивного вогню, проте інтенсивна війна протягом дев'яти місяців виснажує будь-які запаси та безперечно ворогові доводилось розв'язувати ці логістичні питання", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випалена земля та багнюка по коліна: умови ЗСУ під Бахмутом порівняли з кадрами Першої світової

Говорячи про розв'язання логістичних питань, Череватий мав на увазі те, що росіянам доводиться постачати боєприпаси з дальніх регіонів держави – тобто зі складів, які розташовані далеко від лінії фронту.

Водночас він згадав про наказ, згідно з яким вороже командування заборонило розвантажувати артилерійські боєприпаси менше ніж за 100 км від лінії зіткнення. Таке рішення мотивоване тим, що ЗСУ системно завдають ударів по російських підрозділах та їхній техніці.

Відомо, що кількість ворожих артилерійських дивізіонів на Бахмутському напрямку уже 12. За словами Череватого, це багато, однак навіть така кількість зброї не є перешкодою для Збройних сил у битві за Бахмут.

"Це багато (артилерії. – Gazeta.ua), і це видно по самому знищеному місту. Напевно, неушкодженого місця немає у Бахмуті", – констатував Череватий.

Він пригадав, що на Луганщині українським захисникам вдалось знищити шість систем "Град" за добу.

3 листопада представник Генштабу ЗСУ Олексій Громов заявив, що ситуація у районі Бахмута складна, але контрольована. Він підкреслив, що українські бійці утримують оборону і не дають окупантам просунутися.

Окупанти планували захопити Бахмут до кінця жовтня. Таке завдання перед російськими солдатами поставили їхні генерали у Кремлі, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз на полі бою на Донеччині відбувається пекло. Там щоденно тривають жорстокі бої, заявив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Битва за Бахмут: повідомили останні новини з найгарячішої ділянки фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі