пʼятниця, 27 жовтня 2017 16:59

Багатодітна мати врятувала 20 бійців

Багатодітна мати врятувала 20 бійців
Військова Олена Соловйова у званні молодшого сержанта провела більше року на передовій. Фото: ІС

Оприлюднили вражаючу історію жінки у військовому мундирі, яка працює на передовій.

За кермом санітарного на автомобіля на "нулі" була Олена Соловйова, яка ще до початку війни впевнено і вправно керувала різними легковими автомашинами. Про це розповідається на сайті ІС.

"Коли почалася антитерористична операція на Донбасі, мати чотирьох дітей Олена Соловйова майже рік оббивала пороги Кодимського райвійськкомату на Одещині - просилась на фронт. Рішення піти захищати рідну землю вона прийняла без коливань. У військкоматі їй сказали, що матері чотирьох дітей не можуть служити в армії. Але Олена все ж переконала в тому, що її місце - в армії. Потім пройшла вишкіл і спеціальні курси в навчальному центрі Сухопутних військ. Завдяки представникам медичного корпусу Королівської армії Великої Британії Олена досконало опанувала нову професію санітара", - розповідається на сайті.

Олена у званні молодшого сержанта провела більше року на передовій. Працювала водієм-санітаром батальйону механізованої бригади.

Їй доводиться вивозити з обстрілюваних ворогом позицій поранених хлопців. З початку цього року вона евакуювала з передової понад 20 військовослужбовців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бойовики не залишають планів продовження війни" - Снєгирьов

"Звикнути до безповоротних втрат ніколи не зможу. Завжди є хоча б невеликий шанс врятувати важко пораненому бійцю життя", - стверджує Олена.

Олена спритно долає глибокі ями, намагаючись якомога м'якше і водночас швидше доставити бійця з важким пораненням у ногу. Через 40 хв. її "таблетка" зупиняється біля приймального відділення міської лікарні. Тут чергують військові медики, які на ношах обережно понесуть пораненого в хірургічне відділення. Бійця прооперують, і він прошепоче: "Спасибі!"

"Дякую, рідний, лети" - 24 жовтня неподалік Мар'їнки Донецької області від кулі снайпера загинув 48-річний Валерій Самофал. Старший солдат, служив водієм у 2-му батальйоні 92-ї бригади.

Зараз ви читаєте новину «Багатодітна мати врятувала 20 бійців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі