понеділок, 27 березня 2023 13:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Авдіївку закрили на в'їзд. Місто – у "червоній зоні" – мер

Ситуація навколо Авдіївки в Донецькій області напружена.

Місто відсьогодні, 27 березня, перебуває у так званій червоній зоні. Про це повідомив міський голова Віталій Барабаш в Telegram.

"Червона зона" передбачає заборону на в'їзд до міста волонтерам, журналістам та іншим цивільним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Бахмут та Авдіївку: повідомили останні новини з найгарячіших ділянок фронту

"Авдіївка знаходиться у "червоній зоні". Тому відвідування, заїзд у місто представників преси, навіть акредитованих, заборонено. Це стосується і волонтерів", – сказав Барабаш.

Мер Авдіївки посилається на наказ, у якому прописана пряма заборона на відвідування міста.

Автор: скриншот
  Окупаційна армія РФ намагається взяти Авдіївку в "кільце". Вже тривалий час безрезультатно
Окупаційна армія РФ намагається взяти Авдіївку в "кільце". Вже тривалий час безрезультатно

Також через безперервні російські обстріли з Авдіївки оголосили евакуацію комунальників. Вони, попри постійні ворожі атаки, підтримували чистоту та життєдіяльність міста, повідомив Барабаш.

"Шкода це визнавати, та Авдіївка все більше стає схожою на місцевість з постапокаліптичних фільмів або … на геть зруйновану рашистами Мар'їнку. Тож зараз не прошу, наполегливо рекомендую їхати з Авдіївки", – закликав він.

Гаряча лінія евакуаційної групи "Білий Янгол" на Авдіївському напрямку – 0(66) 56 19 102. Також можна звертатись до Авдіївського УСЗН за номером: 0(95) 600 40 26.

Авдіївку окупанти штурмують понад рік. З 2014 року місто перебувало на передовій конфлікту на Донбасі. Місто є критично важливим для ворога, пояснив керівник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

Найближчим часом Авдіївка може стати "новим Бахмутом", заявив він.

Темпи російських штурмів навколо Бахмута сповільнюються. Імовірно, російські війська намагаються розпочати наступ на інших напрямках. Ідеться, зокрема, про район Авдіївки, повідомили в Інституту вивчення війни США.

Зараз ви читаєте новину «Авдіївку закрили на в'їзд. Місто – у "червоній зоні" – мер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі