пʼятниця, 22 грудня 2023 07:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики США показали свіжі карти боїв в Україні
9

Збройні сили України зберігають присутність на східному (лівому) березі Дніпра в Херсонській області, попри тиск окупантів на півдні. За минулу добу ЗСУ відбили 30 спроб РФ витіснити їх із цих позицій.

Ситуація на фронті в Харківській та Луганській областях досі напружена, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW).

21 грудня бої тривали на Куп'янському напрямку поблизу Синьківки, Петропавлівки, Іванівки та Стельмахівки. Українські війська 20 грудня на Куп'янському та Лиманському напрямках знищили дев'ять російських танків і 19 одиниць бронетехніки.

Геолокаційні кадри показують, що війська РФ нещодавно досягли незначного успіху на схід від Ямполівки. Позиційні зіткнення відбулися на захід від Кремінної біля Тернів і на південь біля Діброви та Білогорівки. Армія РФ просувалася вздовж ділянки залізничної колії на схід від Кліщіївки.

Карти боїв ISW
Фото: understandingwar.org
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW
Карти боїв ISW

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія посилить наступ на початку 2024 року - ISW

Бої на Донбасі точилися на північно-західному та південно-західному флангах Бахмута поблизу Андріївки, Кліщіївки, Хромового, Іванівського та Богданівки, а також на північний захід від Горлівки. Російські війська атакували на північний захід, схід, південний схід і південний захід від Авдіївки поблизу Сіверного, Первомайського, Водяного та Невельського та поблизу Авдіївського коксохімічного заводу.

Поблизу Авдіївки для ЗСУ є простір для маневру, на відміну від Запорізького напрямку, де є лише вузькі розміновані коридори. Російські окупанти продовжують хвилі як піхотного, так і механізованого штурму.

Ворог наступав на південний захід від Донецька. Позиційні бойові дії тривали на захід і південний захід від міста. Геолокаційні кадри від 21 грудня показують, що війська РФ просувалися на південь від Новомихайлівки.

Російські блогери стверджують, що загарбники нібито досягли невизначених успіхів уздовж лінії Новопрокопівка-Вербове. 21 грудня російські та українські джерела повідомили, що позиційні бої точилися на південь від Роботиного, на захід від Вербового, а також біля Новофедорівки та Новопрокопівки.

ЗСУ зберігають присутність на лівобережжі Дніпра в Херсонській області. Підтверджених змін лінії фронту на цій ділянці не відбулося. Позиційні бої не стихають поблизу Кринок.

Зупинка західної допомоги, ймовірно, призведе до того, що Україна втратить здатність стримувати армію Росії. Поточна позиційна війна не є стабільною тупиковою ситуацією, вважають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Аналітики США показали свіжі карти боїв в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі