середа, 19 травня 2021 20:23

Які українські проблеми загострила війна

Які українські проблеми загострила війна
Петро Бурковський про проблеми українців. Фото: Тарас Подолян

Війна не так виснажила суспільство, як загострила попередні проблеми, зауважив політичний аналітик "Демократичних ініціатив" імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський в інтерв'ю журналу "Країна".

"Від часу всесвітньої кризи у 2008 році ми втрачаємо час для зміцнення державних позицій, економіки. Значну частку національного багатства створюють заробітчани. Якби не їхні мільярдні перекази, то невідомо, чи у казні вистачило б коштів покривати зовнішні позики особливо у 2013-2016 роках. А що буде, якщо зрештою заберуть свої сім'ї за кордон?", - пояснив.

Ми дуже відстали від Європи, додає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Завдяки кому українці могли б виграти війну на Донбасі

"Пандемія руйнує все, що залишилось від цивілізованого світу - освіту, науку. У нас ще існує демократія і це єдиний шанс на виживання. Нечесних політиків зможемо усунути від влади демократичним шляхом. Оберемо більш професійних людей. Зможемо швидко усе надолужити, як це зробили тиском громадян у 2014-2019 роках. Створили антикорупційні органи. Кошти з держбюджету передали на місця і їх почали використовувати ефективніше".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю У НАСТУПНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ

Аби розпочати повномасштабне вторгнення Росія, мабуть, очікує на внутрішньоукраїнську кризу, як і в 2014 році, міркує в інтерв'ю журналу "Країна політичний аналітик "Демініціатив" Петро Бурковський.

Зараз ви читаєте новину «Які українські проблеми загострила війна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі