понеділок, 12 березня 2018 14:18

"Ядерні авантюри та війна на Донбасі" - російський опозиціонер розповів, чого очікувати після виборів у РФ

"Ядерні авантюри та війна на Донбасі" - російський опозиціонер розповів, чого очікувати після виборів у РФ
Леонід Гозман розповів, чого Україні очікувати після виборів у РФ. Фото: Точка Зору

Україні та Заходу нічого хорошого після російських "президентських виборів" не варто очікувати.

Таку думку висловив російський опозиціонер Леонід Гозман, передає УНІАН.

"Завдання Заходу, України та наше загалом - одне і те ж: пережити все це без війни. Без великої війни. Це означає, що Захід повинен готуватися до війни. Si vis pacem, para bellum ( "Хочеш миру - готуйся до війни"). Захід повинен бути досить сильним, щоб перешкоджати авантюрам. Справа в тому, що є одне обмеження для Володимира Володимировича (якщо, звичайно, він не дійде до ядерної війни), яке важливе і для України: Путін не може допустити великої кількості людських втрат", - наголосив він.

За його словами, війни в Сирії та Україні проходять без великих жертв.

"Я особисто не знаю жодної сім'ї, яка втратила б сина на Донбасі, хоча там гинули громадяни Росії, а багато - отримали поранення. Також я не знаю поки жодної сім'ї, де втратили сина або чоловіка в Сирії. Коли була чеченська і афганська війни, я знав таких людей. Мало і багато, тут це не просто цифри - це коли багато хто з нас знають таких людей. Якщо я знаю, в тому будинку ховали минулого тижня хлопця, який загинув в Афганістані, і такий самий випадок - у знайомих моїх родичів, значить - багато втрат, значить, наші гинуть. Поки цього ні з Україною, ні з Сирією не сталося", - додав він. Він зауважив, що на Донбас їдуть воювати специфічні люди, старші офіцери, яких туди посилають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський режисер підтримав терористів на Донбасі та обізвав війну "культурним геноцидом"

"Підтримка війни Путіна по Україні та Сирії багато в чому базується на тому, що ця політика "безкоштовна", "без жертв". Люди в Росії не помічають, що там ллється кров їхніх співгромадян. Про сирійців і українців особливо ніхто не думає. Путін не може піти на велику кількість жертв в Україні. Тому боєготовність української армії - це дуже важлива річ, тому що тоді він не піде в атаку", - додав Гозман.

Крім того, опозиціонер відзначив, що у повномасштабній відкритій війні РФ виграла б.

"Але вона втратила б багато людей, тому що українці чинитимуть опір, і професіоналізм української армії зріс. Тому Путін на це не йде", - додав він.

Екс-ватажок російсько-окупаційних військ "Восток" Олександр Ходаковський заявив, що Москва не має наміру допомагати окупованим територіям, тому для виживання необхідно самостійно рухатися з війною вглиб України.

Зараз ви читаєте новину «"Ядерні авантюри та війна на Донбасі" - російський опозиціонер розповів, чого очікувати після виборів у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі