понеділок, 06 листопада 2017 11:10

Зйомки з мертвими тваринами та на ходулях: українки розповіли, як стати моделями в Азії

У кожної моделі, яка працює за кордоном, є "материнське" агентство, з яким вона підписує контракт. Агентство займається пошуком контрактів в Азії, Європі і США. Умови можуть відрізнятися залежно від маркетингу тієї чи іншої країни.

Про досвід життя та роботи моделями в Азії розповіли Дарія Бондаренко, Маргарита Гордієнко і Валерія Руденко, пише fakty.ictv.

Автор: http://fakty.ictv.ua
   Дарія Бондаренко, Маргарита Гордієнко і Валерія Руденко працюють моделями на Сході
Дарія Бондаренко, Маргарита Гордієнко і Валерія Руденко працюють моделями на Сході

Як потрапити

Основні критерії – зріст від 172 до 180 см, параметри близькі до 60-90-60, чиста шкіра, здорове волосся. Бажано, щоб були відсутні шрами, пірсинг і тату.

Агентство розсилає снепи, портфоліо, відео-візитку азійським колегам. Якщо модель зацікавила когось, її можуть попросити пройти онлайн-співбесіду. Зазвичай це інтерв'ю по Skype. Це роблять, щоб зрозуміти рівень англійської та оцінити комунікабельність.

Наступний етап – отримання візи. Господар готує всі необхідні документи для оформлення робочої візи. Потім обирають зручну для всіх дату перельоту і купують квиток. По прильоту зустрічає водій, йде заселення в апартаменти, починаються кастинги. Якщо щастить – дівчина сподобалася клієнту – робота отримана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка з казковим номером пройшла у півфінал польського шоу

Вартість проживання

Моделей заселяють зазвичай в квартиру або будинок з кількома спальнями і ванними кімнатами. Ліжка можуть бути і двоповерхові, а в кімнаті – від двох до чотирьох дівчат. Іноді виділяють окрему кімнату. Витрати на житло треба покрити самому. Коштує це приблизно від $500 до $1 тис. на місяць. Щотижня роботодавець видає $70-100 на харчування.

"Мені вистачало близько 50 доларів, аби купити продуктів на тиждень – овочі, фрукти, курка, риба, молочні продукти. Залишок я витрачала на кафе і різні розваги на вихідних", - розповідає Валерія Руденко.

Умови і заробіток

Стандартний контракт розрахований на 3 місяці. Середній робочий день – 9 год., якщо працюєш більше – кожна година оплачується як овертайм. Зйомки проходять як у студії, так і на локаціях. Іноді на роботу потрібно їздити або літати в інше місто чи на острів.

"Я була в багатьох країнах. Усі кардинально різні. Найважче – в Китаї. Ти можеш працювати більше 13 годин з 30-хвилинною обідньою перервою! Відпустки немає, упродовж усього контракту модель у розпорядженні агентства. Але одного разу, на день народження в Тайланді, мене і мою подругу відпустили на 4 дні злітати на острови", - розповідає Валерія Руденко.

"У Китаї оплачують роботу погодинно, а в Японії, Кореї, Сінгапурі, Малайзії ціна фіксована за цілий робочий день (за 5 і за 10 годин)", - каже Маргарита Гордієнко.

У Китаї в середньому за показ отримують близько $200. Зйомка каталогу – $100 за годину роботи. В Кореї і Японії зазвичай за день від $600 до $1000, покази $200-250.

"На заробіток впливає багато факторів – портфоліо, досвід, сезон, агентство. 10 відсотків отримує "материнське" агентство, 40 – приймаюче агентство, 50 відсотків – модель. З цих 50 відсотків вираховують усі витрати і податки. Що лишилося – заробіток моделі", - розповідає Дарія.

"Особлива" зйомка

"Доводилося зніматися в пуховиках на вулиці в +35 і в літніх сукнях у холодній студії. В мороз на пляжі, у воді. Я працювала в Китаї на показі купальників а-ля Victoria's Secret. Уявіть: зима, подіум на вулиці, попри всі наші обурення довелося працювати", - каже Дарія.

Змушували фотографуватися з мертвим папугою

"Для зйомки взуття стояла на ходулях. Працювали близько 12 годин. Я постійно падала. Насправді по фото нічого такого не скажеш, але було дуже важко. Змушували фотографуватися з мертвим папугою. Доходило того, що казали: "Бери його в руки, тримай, давай, сфоткайся з ним", - згадує Маргарита.

Лідія Білик з Кам'янки на Черкащині розпочала свій модельний бізнес у Тайланді та Китаї. Знімається для глянцевих журналів та каталогів. Робочий графік розпочинається о сьомій ранку. В день може працювати по 12 год.

Зараз ви читаєте новину «Зйомки з мертвими тваринами та на ходулях: українки розповіли, як стати моделями в Азії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі