середа, 04 березня 2020 00:15

"Воду у ванній гріють кілька разів" - українка про житло в Японії
10

Українка показала, як виглядають квартири в Японії
Фото: Фото Ольги Даншиної
Українка показала, як виглядають квартири в Японії
Українка показала, як виглядають квартири в Японії
Українка показала, як виглядають квартири в Японії
Українка показала, як виглядають квартири в Японії

Українка Ольга Даншина десять років тому переїхала до Японії. Про економність японців та незвичні традиції розповідає у власному блозі.

" Квартири японців надзвичайно маленькі, бо дуже дорогі. Тому японці економлять на просторі. Часто житло у великому місті складається з вітальні, невеличкої ванної і кухні. Японці часто називають своє житло "усагі -гоя", що означає кроляча нора. Саме житло для європейця дуже тісне, бо стелі занизькі, щоб готувати доводиться постіно згинатися. Сплять на підлозі, на спеціальних матрацах, які на день ховають у шафу. Підлога встеляється солом'яними килимами, а двері зроблені з картону", - розповідає Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Першу колекцію одягу продавала у Києві – українка започаткувала бізнес в Туреччині

Найцікавіші і найбільш незвичні для українців ванні кімнати - офуро. Ванна схожа на пластикову капсулу, ніби душову кабіну.

" Японці страшно люблять митися у ванній. Але вони тут особливі, дерев'яні і вода в них підігрівається за допомогою спеціального пульта, який часто кріплять на стіні. В стінці ванни є вмонтований пристрій, який всмоктує воду і пропускає через підігрів. Аби вода не охолола, ванну накривають пластиковими кришками. В одній і тій же воді миються всі члени родини, але перед тим приймають душ", - каже українка.

Ольга потрапила до Японії завдяки безкоштовній програмі, яку оплачує уряд Японії. Зараз їх є дві: перша - навчання в японському університеті за обраною спеціальністю 4 роки з отриманням диплому бакалавра. Додатково один рік дається на вивчення японської мови. Щорічно на Україну виділяється одне місце. Друга програма для студента-дослідника з обраної спеціальності. Розрахована на 2 роки навчання в японському університеті. Для неї необхідно подати детальний план дослідження, скласти письмовий іспит англійською або японською мовою, пройти співбесіду в посольстві.

Зараз ви читаєте новину «"Воду у ванній гріють кілька разів" - українка про житло в Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі