субота, 28 жовтня 2017 00:16

Українка розповіла, як стала кіноактрисою у Лос-Анджелесі

Автор: svitua.
  29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі
29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі

Українка 29-річна Катерина Дронова знімається у фільмах, серіалах та музичних кліпах в Лос-Анджелесі. Закордон поїхала в подорож на гонорар за дитячу книжку, видану в Україні.

"В Америці усюди знімають кіно, – розповідає Катерина в інтерв'ю svitua. – Іду в магазин – там знімають якусь сцену, на пляжі – знімають, у горах – те саме. Усе спонукає до того, аби і самій спробувати себе у кіноіндустрії. Якось я оформила резюме і розіслала його на пропозиції дрібних ролей, де я могла б підійти за типажем. Спочатку дуже соромилася свого типового слов'янського обличчя і недосконалої англійської мови. Але мене відібрали на роль клубної дівчини у кліп "Оutta my mind" американської співачки Ja'Daku. Ще в одному кліпі я грала роль офісної працівниці, яка мріє мати дитину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка створює унікальні ляльки з живими емоціями

Спершу на спеціальних сайтах ти шукаєш пропозиції з описом потрібних режисерові параметрів. Якщо вони збігаються із твоїми, надсилаєш своє резюме з фото. Якщо команді, яка працює над фільмом, підходить твоя зовнішність, приїжджаєш на "живий" кастинг. Там змагаєшся за роль із 100 – 150 претендентами. На кастингу граєш за сценарієм, який заздалегідь надсилає компанія, або ж імпровізуєш, якщо цього хоче режисер".

Автор: svitua.
  29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі
29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі

Якщо для сцени потрібен партнер, акторів перевіряють на сумісність. Відбуваються додаткові кастинги, щоб з'ясувати, чи підходять вони одне одному.

"Відмовити можуть в останній момент. Я ходила майже два місяці на кастинг для однієї ролі, вчила слова, вживалася в образ. А мене не взяли. Іншого разу прийшла на кастинг й одразу почула "так". Відбір припинили, хоча після мене у черзі було ще півсотні кандидатів.Те, що зніматися у фільмах можуть люди лише з модельною зовнішністю неправда. Щодня в Голлівуді працюють над 50 проектами одночасно. Тому потрібно дуже багато різних людей: і низьких, і високих, і товстих, і худих, і з кривими зубами, і з ідеальною усмішкою".

Першими на місце приїжджають люди, що відповідають за технічне спорядження майданчика. Вони оснащують місце зйомок технікою. Актори прибувають приблизно через дві години. Під кожного актора виставляють світло по всьому знімальному майданчику.

"Оператор у той час дивиться, який вигляд ти маєш у кадрі. Так, від світла залежить дуже багато. Далі – макіяж, костюм – це забирає приблизно дві години. Потім – репетиція. Згодом починаються зйомки. Тривають вони зазвичай 12 годин на день. Кожну сцену знімають із чотирьох і більше ракурсів. Роблять багато дублів, особливо, якщо у сцені задіяно багато персонажів. Сценарій фільму – це приблизно 200 аркушів, а за один день екранізують максимум десять".

Автор: svitua.
  29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі
29-річна Катерина Дронова стала акторкою в Лос-Анджелесі

Оплата погодинна. У Голлівуді є дві категорії акторів: юніон і нон-юніон.

"Перша –це початківець, оплата - 86 доларів за знімальний день. А нон-юніон – це ті актори, які вступили до спілки акторів SAG, вони мають мінімум 150 доларів за 12 годин зйомок. Щоби вступити до спілки, потрібно отримати три ваучери від проектів, де ти знімаєшся. Й заплатити внесок – 5 тисяч доларів. Якщо тебе затримують на зйомках, а ти працюєш далі, ніж за 20 кілометрів від дому, платять удвічі більше за кожну додаткову годину".

Лідія Білик з міста Кам'янка на Черкащині розповіла про свій модельний бізнес у Тайланді та Китаї. Знімається для глянцевих журналів та каталогів. Робочий графік розпочинається о сьомій ранку. В день може працювати по 12 годин.

Зараз ви читаєте новину «Українка розповіла, як стала кіноактрисою у Лос-Анджелесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі