четвер, 06 квітня 2017 23:45

Українку визнали кращою театральною актрисою Литви

Автор: facebook.com
   Євгенія Гладій три роки грає у Литовському театрі
Євгенія Гладій три роки грає у Литовському театрі

Українку Євгенію Гладій визнали найкращою театральною актрисою Литви 2016 року. Її нагородили орденом "Золотого сценічного хреста" у номінації "Драматична актриса" до Міжнародного дня театру. Це найпрестижніша премія серед працівників мистецтва в Литві.

"Це загальнонаціональна премія, нагородження раз на рік. Увесь рік критики ходять, дивляться вистави і відбирають. Кожен театр пропонує якісь свої кандидатури, які вони потім відсіюють, і залишається по три номінанти в номінації. Другий рік поспіль я потрапляю в номінацію за головну жіночу роль. Минулого року мене послав Національний театр. Номінував за виконання головної жіночої ролі у виставі "Велике зло" за п'єсою Маріуса Івашкявічуса. Але в тому році я не виграла, а в цьому виграла. Приємно дуже", - розповіла Євгенія Гладій в інтерв'ю Радіо Свобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українка співає 6 мовами в оперному театрі Осло

Українка три роки офіційно працює у театрі міста Вільнюс, неофіційно - з 2012 року.

"Приїзд до Литви довго відкладався з різних причин. І от потім, коли я вже приїхала, це стало ковтком свіжого повітря. З тієї пори – одна по одній – пару вистав у рік виходить зі мною. Я на хорошому тут рахунку і мені це подобається", - каже Євгенія.

Євгенія Гладій донька всесвітньо-відомого актора Григорія Гладія і актриси київського театру "Колесо" Олени Кривди. До цього два роки грала в київському Театрі на Подолі. Закінчила Університет імені Карпенка-Карого. Зараз виховує 8-місячну доньку.

Зараз ви читаєте новину «Українку визнали кращою театральною актрисою Литви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі