вівторок, 12 грудня 2017 09:10

Українка заробляє на польській пошті 15 тис. грн

Українка заробляє на польській пошті 15 тис. грн
Українка знайшла роботу у Польщі через соцмережу. Фото: google.pl

Українка Ірина Метельська працює листоношою у польському Жешуві. Щомісяця отримує 15 тисяч гривень. Це п'ять разів більше, ніж за таку ж роботу в Україні.

"Для пошуку роботи, записалася у групи українців у Польщі, на той час багато таких було "ВКонтакте". Тут я знайшла роботу сортувальника листів. Знання мови не вимагали. Роботодавець частково оплачував житло та надавав бонуси. По приїзду виявилось, що доки я їхала, мою посаду забрали, тому мене тимчасово поставили листоношею на район. Мала розносити в державні установи рахунки, газети та листи. Перший робочий день досі згадую з жахом. Вранці видали форму й лист з адресами польською. З собою мала мобільний телефон, фотографувала то все і відсилала хлопцю, він помагав перекладати. Закачала навігатор, по якому дуже детально розписані вулиці з номерами. Перший лист мала доставити якомусь важливому чиновнику до 8 ранку. Запізнилася, бо навігатор тричі обвів мене навколо будинку. Виявилось один вхід з одної вулиці, інший з іншої. За день через ту техніку так находилася, що прийшла в хостел і впала. Заснула одразу ж. Звикала до роботи більше місяця. Потім добре вивчила район і все, що спочатку розносила за 6-7 годин, почала робити за 2 години", - розповіла Gazeta.ua Ірина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Діаспора зробила цінний подарунок бійцям АТО

Робочий день листоноші починається з 6:30 ранку. Листоноша отримує листи та квитанції, потім їх розносить. Обід триває півгодини за потреби працівника. Закінчується робота о 5 вечора.

"Після того як рознесли листи, повертаюся на відділення, допомагаю сортувати листи й посилки на складі. У свята особливо велике навантаження. Поляки досі шлють одне одному привітання в листівках. Також багато посилок в Україну. Українці закуповують продукти, одяг і відсилають рідним", - каже Ірина.

Зараз ви читаєте новину «Українка заробляє на польській пошті 15 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі