вівторок, 18 грудня 2018 00:16

Українець розповів про життя на батьківщині Термінатора

Українець розповів про життя на батьківщині Термінатора
В Австрії людям, які працюють у неділю, виплачують подвійну ставку Фото:poihalyznamy

Український студент Олександр з Ужгорода майже три роки навчається у Відні. Хлопець поділився секретами життя в австрійській столиці.

"В Австрії Велика кількість людей, як молодих, так і старших, існує фактично на виплати по безробіттю. Вони формують це за рахунок податків, які сплачують компанії, індивідуальні підприємці", – розповідає Олександр в сюжеті ICTV.

За його словами, такій підтримці безробітних можна лише позаздрити, однак для самих австрійців - це не надто добре. Одні навіть не поворухнуться, щоб знайти роботу, а інші, хто працює, вимушені їх утримувати.

"Неділя для австрійців – святий день, тому працювати в цей день не заведено. Той, хто все-таки змушений неділю присвятити роботі, отримує хороші бонуси: йому виплачують подвійну ставку за ті години, які людина пропрацює в неділю та святкові дні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міла Йовович святкує день народження: епатажні фото і цитати акторки

Крім цього, Олександр зазначає, що для українців освітні програми в Австрії обходяться набагато дешевше, ніж в інших країнах ЄС.

"Для українців більшість програм коштують приблизно 750 євро. А ще ви самі собі обираєте, які у вас будуть предмети, окрім обов'язкових. Є надзвичайно велика кількість вибіркових предметів з абсолютно різних дисциплін".

Водночас, місцеві університети, на відміну від магазинів, відкриті цілодобово, розповідає Олександр. І навіть у вихідний день студент може прийти в навчальний заклад та, скажімо, роздрукувати документ, до речі, безкоштовно.

Китай дає багато можливостей для саморозвитку та заробітку. А ось наречених там краще не шукати. Місцеві чоловіки надто сором'язливі з європейками і гучно сьорбають, коли їдять. Проте завести дружбу з "білим" вважається серед них ознакою престижу.

Про це Gazeta.ua розповіла кременчужанка Олександра Васіна, 26 років. У Китаї з 2014-го. Зараз працює моделлю, знімається у кіно, фотографує та викладає йогу.

Зараз ви читаєте новину «Українець розповів про життя на батьківщині Термінатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі