пʼятниця, 18 серпня 2017 00:14

"Операція обійшлася в $300 тисяч" - українець про гігантські ціни на медпослуги в США

Автор: usa-info
  В США медичну страховку оформляють безстроково
В США медичну страховку оформляють безстроково

Жити в Америці без медичної страховки є реальним ризиком.

За дрібні медичні послуги доведеться заплатити тисячі доларів.

"Якщо немає страховки, то лікування обійдеться занадто дорого. Взяти хоча б елементарне лікування зуба, то рахунок йде на тисячі доларів. Щоб поставити коронку на зуб – це 4-5 тисяч доларів. Імплант ще дорожче - 6-7 тисяч", - говорить Gazeta.ua Юрій Янковський з Києва. Мешкає у місті Рестон штату Вірджинія.

Пацієнтам без медичних страховок ніхто не відмовить у наданні медичної допомоги. За оплату не нагадають. Втім, рахунок за надані послуги прийде додому, зазначає Юрій Янківский.

"Якось у мене заболів живіт. Боявся, може апендицит. Звернувся сам в клініку. Мені зробили обстеження і аналіз крові і відпустили. За це мусив заплатити 6 тисяч доларів Якби мав страховку, то за все б заплатив тільки 100 доларів - пояснює. – Моєму товаришу довелось проводити операцію на серці. Обійшлася у 300 тисяч доларів. Через 3 дні виписали з шпиталю, а згодом він отримав рахунок про оплату".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Крапельниця на вішалці для одягу" - мережу вразила історія про реалії української медицини

Медицину в Америці вважають однією з найкращих в світі, але водночас коштовною. Медичну страховку оформляють безстроково.

У Нідерландах породіль та новонароджених виписують одразу після пологів. Після цього їм обов'язково призначають крамзорга - медсестру, яка приходитиме додому перші 7-10 днів.

Вона навчає догляду за дитиною, допомає з домашніми справами та приготуванням їжі.

Зараз ви читаєте новину «"Операція обійшлася в $300 тисяч" - українець про гігантські ціни на медпослуги в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі