понеділок, 27 січня 2020 22:05

Няня заробляє тисячу гривень на день
5

Дитсадки у Бразилії працюють у дві зміни, їжу діти несуть з собою
Фото: Фото надане Оксаною Матченко
Дитсадки у Бразилії працюють у дві зміни, їжу діти несуть з собою
Дитсадки у Бразилії працюють у дві зміни, їжу діти несуть з собою
Дитсадки у Бразилії працюють у дві зміни, їжу діти несуть з собою
Дитсадки у Бразилії працюють у дві зміни, їжу діти несуть з собою

Няня у Бразилії обходиться від 700 до 1000 гривень на день. Така робота тут популярна. Про це Gazeta.ua розповідає Окасна, яка більше року мешкає у місті Бразиліана в Бразиліїї. Родина виховує двох дітей.

"За час життя тут змінили дві няні. Першу порадили сусіди, які переїхали сюди раніше. Зазвичай брали на день, якщо потрібно було, щоб няня залишилась ночувати платили подвійну плату", - пригадує Оксана.

Жінка зауважує, що знайти няню тут складно. В обов'язки входить виключно розвага з дітьми.

"Перша няня любила наряджати дітей, гралася з ними. Іноді могла зварити їжу, якщо все підготую", - додає Оксана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець розповів, який бізнес найвигідніше відкрити у Польщі

Пізніше родина взяла няню старшу по віку, яка не лише доглядає за дітьми, а й допомагає по господарству. Іноді няня допомагє після дитсадка, чи, коли батьки планують кудись поїхати.

"Старший син ходить до державного дитсадка. Вони тут позмінні . Перша зміна з 7.30 до 12.30, а друга зміна з 13.30 до 18.30. Дітям потрібно купити спеціальну форму та канцтовари. У групі багато малють, роблять різні поробки з пластиліну чи паперу, вчать дітей фінансової грамотності та водять на екскурсії. Найдорожча екскурсія коштувала близько 350 гривень. Дітей повезли на ферму. Цілий день їх там розважали і годували. Часто ходять на екскурсії в театр, за які додатково здаємо 200 гривень", - каже Оксана.

До дітей тут дуже лояльне ставлення: на них ніколи не кричать і намагаються виховати особистість.

"Цікавий факт, що навіть коли в родині є одностатеві близнюки, то їх не беруть в один садок. Все для того, аби кожен вчився заводити друзів і розвивався індивідуально. Вихователі проводять спільні ранки, ярмарки. У нас навіть у садочку є щоденники. Туди вихователі вписують, що принести. Наприклад, на ярмарок потрібне від нас печиво, ч на урок по фінансовій культурі — монети. Спочатку діти накопичують, а потім їм дозволять щось купити", - каже жінка.

Плата за приватний дитсадок залежить від рівня садочка. В середньому за дитину на зміну доведеться заплатити 8 тис гривень. Якщо ж бажаєте аби дитина перебувала цілий днь, доведеться викласти 19-22 тисячі гривень. Це при тому, що середня зарплата у Бразилії близько 20,5 тис. грн

За даними Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування, 50% українців працюють у Польщі до трьох місяців, ще 25% – до пів року, загалом же за рік у цій країні встигають попрацювати приблизно 1,5 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Няня заробляє тисячу гривень на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua