неділя, 06 серпня 2017 00:18

"Квартири і будинки продають на аукціонах" - досвід українки в Амстердамі

"Квартири і будинки продають на аукціонах" - досвід українки в Амстердамі
Вікторія Старовойтова три роки живе в Нідерландах разом із чоловіком. Фото: emigrantov.htm

Оренда квартири в Амстердамі з двома спальнями та меблюванням коштує € 1 тис - € 1,3 тис без комунальних послуг. Дешевше можна орендувати кімнати в спеціальних соціальних будинках - 600-800 євро.

Про це розповідає Вікторія Старовойтова три роки живе в Нідерландах разом із чоловіком. За цей час встигли купити квартиру, продати її, придбати до і народити дитину, повідомляє obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рятувальники біля басейнів отримують $9 в годину" - досвід українця в США

"Великий відсоток квартир здаються порожніми, деякі навіть без підлоги. Ринок оренди житла чітко регламентований законами. Ніхто не здасть вам квартиру без річного контракту, ви зобов'язані бути зареєстровані там, де проживаєте. Немає реєстрації - немає місцевого ідентифікаційного номера. Немає ідентифікаційного номера - немає рахунку в банку, немає медичної страховки і маси важливих речей. Якщо у вас низький рівень доходу, можете орендувати житло в соціальних будинках, що істотно дешевше", - розповідає Вікторія Старовойтова.

Комунальні послуги коштують в середньому від € 200 до € 250 євро.

"Також є варіанти оренди кімнати. Тут ціна сильно залежить від розташування, стану квартири і кількості людей в сусідніх кімнатах. В Амстердамі це може досягати і 800 євро. Можна знайти і за 400-500 євро в найближчих передмістях, - каже Вікторія.

Два роки тому з чоловіком придбали квартиру в іпотеку. Потім продали, щоб придбати будинок.

"За квартири і будинки влаштовують аукціони. В більшості випадків господарі можуть продати нерухомість на 10-15% дорожче від запитуваної суми. При тому, що ціни продовжують рости, іпотечний відсоток продовжує падати. Якщо два роки тому хорошим відсотком вважалося 2,3% річних, то вже сьогодні реальний відсоток — 1,8. Ми з чоловіком вирішили не упускати шанс поживитися на ажіотажі, заодно і розширити власну житлову площу. Тому ми продали амстердамську квартиру і купили будинок в 17 кілометрах від Амстердама".

Щоб взяти кредит потрібно мати контракт на постійну роботу та оформити низку страхувань.

"Страховок доведеться оформити багато. Страхування життя, страхування від втрати працездатності, юридична страховка, страховка вмісту нерухомості - мені здається, це тільки ті, які бере переважна більшість людей. А також є ще страховка стекол, наприклад. Мабуть, сама незвичайна страховка, страховка на похорон, пропонується усім під час відкриття банківського рахунку".

Канадійця українського походження полковника Джошуа Кутрика призначили черговим астронавтом Канади.

Зараз ви читаєте новину «"Квартири і будинки продають на аукціонах" - досвід українки в Амстердамі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі