вівторок, 19 липня 2016 17:00

Олена Криворука відкрила джазову школу у Японії
6

Олена Криворука з міста Кришталевий на Луганщині десять років працює в Японії. Пів року тому жінка відкрила власну джазову школу. Навчає і дорослих і дітей. Вечорами дає джазові концерти. Про це вона розповіла

"Зараз живу на острові Хокайдо. Це північ Японії тут клімат схожий до нашого. Після роботи японці йдуть розважатися на виставки, концерти й у ресторани. Я співаю і граю. Потрапила в країну за контрактом. Фірма шукала гравця джазу. Відзняла ролик і мене запросили", - розповіла Олена.

Японці заробляють від $1200 до $5 000 на місяць. Для нормального життя достатньо $2000.

"Японці живуть досить скромно. Будинки беруть у довгострокову оренду, і лише коли заводять родину викуповують їх у кредит на 20 років. Дім в середньому коштує 100 тисяч доларів. Місяць оренди — 600-700 доларів, - додає. - Тут два типи житла манчоси і будинки. В манчосах невеличкі кімнатки, а головне дуже мала ванна. Вона сидяча, поряд є душ. Люди спочатку миються під душем. А тоді залазять у ванну. У чистій воді полощеться вся родина. - каже Олена. - Потім воду використовують для побутових потреб. Зливати її в каналізацію дорого. Там доводиться платити окремо за набрану і злиту воду. Також тут немає кухонь. Під кухню відведене невеличке приміщення без вікон. Готувати їжу самому не прийнято. Там замовляють їжу додому або їдять у кафе. В будинках ванна з підігрівом, дуже зручна. Кухні комфортніші".

Комунальні послуги досить дорогі. За воду в середньому платять 30 доларів, трохи менше за каналізацію близько 20 доларів. Від 80 до 100 доларів сплачують за опалення. Воно в Японії нетрадиційне.

"Опалюють будинки керосином. Біля будинків встановлюють великі баки, які проводять тепло в помешкання. Інший вид опалення- кондиціонером. Його не всі можуть дозволити. Бо це вийде вдвічі дорожче ніж керосином. Також є масляні радіатори та батареї", - додала Олена.

Іноземців на островах дуже мало. У роботі можуть відмовити навіть тим, хто добре знає мову.

"Якщо сюди їхати то лише через серйозну фірму із якою треба підписувати контракт, - каже жінка. - Добре їхати по студентській візі. Багато росіянок. Жінки знайомляться з японськими чоловіками і виходять за них заміж".

Зараз ви читаєте новину «Олена Криворука відкрила джазову школу у Японії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі