вівторок, 29 травня 2018 15:52

З'явився гігантський мурал з пронизливим поглядом Кузьми Скрябіна
4

У Харкові завершили мурал з зображенням Кузьми Скрябіна
Фото: facebook
У Харкові завершили мурал з зображенням Кузьми Скрябіна
У Харкові завершили мурал з зображенням Кузьми Скрябіна
У Харкові завершили мурал з зображенням Кузьми Скрябіна

У центрі Харкова на Римарській вулиці художники закінчили роботу над унікальним муралом із зображенням Кузьми Скрябіна.

Портрет загиблого музиканта Андрія Кузьменка з'явився на стіні будинку біля Харківської філармонії.

Портрет українського музиканта змалювали з фотографії, зробленої в Харкові. Її допомогли вибрати фанати виконавця, передає 057.ua.

"Дуже довго вибирали серед багатьох зображень. Коли побачили харківське фото Кузьми, відразу визначилися", - розповідає керівник творчої групи Kailas-V Яна Вовк.

На створення портрета художнику Андрію Пальвалю пішов тиждень. Спочатку накидав ескіз, потім домальовував інші елементи. Основну частину вдалося зробити за 3 дні.

"Місце вибирали з кількох факторів. По-перше, тут поруч філармонія, де завжди звучить музика, і Кузьма був музикантом, а по-друге, фасад будівлі відремонтовано та пофарбовано, а це запорука того, що робота протримається близько десяти років, - розповів Андрій Пальваль, технічний директор групи художників, які створювали картину. - На рівні 2-го і 3-го поверхів користувався підйомної технікою, драбиною. Клавіші було вже простіше малювати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник малює голкою крихітні картини

Спочатку мурал хотіли намалювати на Науковій. Але ініціатори ідеї запропонували перенести портрет ближче до філармонії.

"У харківській філармонії Кузьма Скрябін виступав з симфонічним оркестром. Та й людей тут більше, і краще місце", - додає Яна Вовк.

Всього на створення портрета витратили коло 150 балонів аерозольної фарби. Цілим і неушкодженим портрет повинен протриматися близько 3 років.

У Києві на вул. Азербайджанській, 8, що в Дарниці, з'явився новий мурал. Він символізує тварин на межі вимирання.

На малюнку зображена рись зі словами: "Що ж робиш, людино, ти з нашим корінням? Нам іншого дому, крім Землі, не знайти!". На думку художника, рись є символом лісів Закарпаття та перебуває на межі вимирання.

Зараз ви читаєте новину «З'явився гігантський мурал з пронизливим поглядом Кузьми Скрябіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі