середа, 29 квітня 2020 04:45

"Золото Карпат": репер випустив кліп про львівські артефакти мистецтва, які зникають

"Золото Карпат": репер випустив кліп про львівські артефакти мистецтва, які зникають
Репер Паліндром відзняв художні об'єкти Львова минулого століття для кліпу "Святковий". Фото: youtube.com

Львівський репер Паліндром випустив кліп на пісню "Святковий", у якому показав артефакти мистецтва XX століття, які зникають. Це другий сингл із майбутнього альбому, реліз якого заплановано на червень.

Композиція присвячена "моїм Карпатам", які музикант бачить з вікна п'ятиповерхівки на рідній вулиці Патона. У кліпі використані старі плівкові кадри карпатських свят і зйомка художніх об'єктів українського мистецтва радянського періоду, які зараз досить складно знайти у Львові. Паліндром захотів зберегти у відео образи мозаїк, скульптур, панно та муралів, які "наближають нас до дитячого сприйняття міста, та незабаром зникнуть, адже не перебувають під жодним захистом".

"Ця робота - як відбиток пережитого в забутій епосі. Коли на дворі були 00's, я ходив у перший клас і ганяв голубів, шпортаючись об бордюри, - каже репер. - Одного дня я вирішив залізти на ровер і відзняти всі елементи мого дитинства в епосі, де помер совок, але залишив після себе багато артефактів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музичне відео "Гімн Теплокомуненерго" презентували в мережі

У приспіві використано слова з пісні Івана Поповича "Золото Карпат", яка є для Паліндрома символом могутніх гір.

"Подорож між полюсами, від читки до легкого лоу-файного наспівування. Роздвоєння зростається, розслоєння гоїться. Лиш історія залишається у хроніках і знаках/пам'ятках постійно втраченою і не проговореною", - говорить про кліп художник Ярослав Футимський.

Паліндром - сольний проєкт Степана Бурбана, музиканта та режисера зі Львова. Також відомий за псевдонімом Кашляючий Ед та як учасник хіп-хоп гурту "Глава 94". Дебютний альбом Паліндрома "Про сьогодні, вчора і завтра" вийшов торік у вересні. Був визнаний найкращою українською платівкою 2019-го за версією онлайн-журналу "Слух".

Зараз ви читаєте новину «"Золото Карпат": репер випустив кліп про львівські артефакти мистецтва, які зникають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі