понеділок, 08 лютого 2021 21:11

Жодних прогнозів - Джордж Мартін про дату виходу роману "Вітри зими"

Жодних прогнозів - Джордж Мартін про дату виходу роману "Вітри зими"
Джордж Мартін прокоментував процес роботи над романом "Вітри зими". Має стати передостаннім розділом саги "Пісня льоду й полум'я". Фото: youtube.com

Щоразу, як я роблю прогнози, придурки в інтернеті сприймають це як обіцянку.

Так каже американський письменник, автор циклу романів "Пісня льоду й полум'я" Джордж Мартін. У своєму блозі повідомив, як просувається робота над 6-ю частиною фентезі-серії.

"Я написав сотні й сотні сторінок "Вітрів зими" 2020-го, - каже Мартін. - Це був найкращий рік роботи над романом за весь час. Чому? Не знаю. Можливо, ізоляція. А може, я просто був в ударі. Іноді таке буває.

Однак мені необхідно продовжувати. Мені все ще треба написати сотні сторінок, щоб довести роман до задовільного завершення.

Сподіваюся, це станеться 2021-го.

Я не робитиму прогнозів щодо завершення. Щоразу, коли я це роблю, придурки в інтернеті сприймають це як "обіцянку". А потім із нетерпінням чекають, коли пропускаю дедлайн, аби розіп'ясти мене. Скажу лише, що я сповнений надії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знімуть ще одну "Гру престолів"

Письменник назвав 2020-й найгіршим роком для країни та світу за все своє життя. А єдиною радістю для нього була робота над книжкою.

Нині Мартін живе та працює в невеликому будинку в горах. Дотримується карантину та чекає своєї черги на вакцину.

Робота над "Вітрами зими" триває з 2011 року.

Протягом 1996-2011 років Джордж Мартін випустив 5 романів циклу "Пісня льоду й полум'я": "Гра престолів", "Битва королів", "Буря мечів", "Бенкет круків", "Танок драконів". Усього запланував 7 книжок. Останні 2 - "Вітри зими" та "Мрія про весну".

Дія відбувається у вигаданому світі, подібному до середньовічної Європи та Близького Сходу. Основні сюжетні лінії пов'язані з боротьбою за престол Семи Королівств континенту Вестерос. Придворні інтриги поступово переходять у війну між претендентами на трон. А з півночі насувається стародавнє зло - могутні чаклуни на чолі війська мерців, за сюжетом.

Зараз ви читаєте новину «Жодних прогнозів - Джордж Мартін про дату виходу роману "Вітри зими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі