середа, 04 жовтня 2017 13:40

"Злодії попросилися в українські тюрми"

"Злодії попросилися в українські тюрми"
Письменниця Єлізавета Гончарова в Святогірську на Донеччині розповіла про свою книгу "Десь поруч війна". Фото: Микола Марченко

"Більше 5 тисяч українських військових зайшло у Бахмут. Це був лютий 2015 року. Наші вирвалися із дебальцівського котла. Їх ніхто не зустрічав, не говорив, що далі робити. Вояки тинялися містом. Нікому до них не було діла. Потім у місто приїхав Петро Порошенко. До візиту президента облаштували пересувний госпіталь. Але тільки поїхав — намет склали і вивезли. Бійцям довелося ночувати на лавках. Серед них було багато поранених та контужених. Вже тоді я знала, що треба писати про цю війну", - розповідає письменниця Єлізавета Гончарова. Презентувала у Святогірську на Донеччині книгу "Десь поруч війна".

В оздоровчому комплексі "Перлина Донеччини" у Святогірську відбулась презентація її книги "Десь поруч війна". Це збірка оповідань, прифронтових репортажів.

"Під час війни я спостерігала за людьми. Бачила в'язнів, котрі втекли із виправної коллонії в Чорнухиному на Луганщині. В неї влучив снаряд і пробив дірку у стіні. Уних був вибір - залишитися, щоб їх використали як гарматне м'ясо влада ЛНР, або перебратися на українській бік. В Бахмуті попросили¸посадити їх в українські тюрми", - продовжує Єлізавета Гончарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це моя перша книга, де відсутня містика"- Дереш презентував новий роман

"Авторка пише цікаво. Запала в душу новела "Вагонні історії" про пасажирів поїзду "Київ – Костянтинівка". Вони знають, коли розпочалася війна на Донбасі, хто винен та що робити. І залежно від станції на мирній території, їхні погляди на війну міняються", – каже читачка Аліна Харченко.

Єлізавета Гончарова - волонтер організації "Бахмут Український", спеціальний кореспондент "Українського тижня". Закінчила Донецький національний університет. Працювала вчителькою в школі. Мала власне кадрове агентство місцеву газету. Двадцять років працює журналістом. З 2010 по 2014 рік – власний кореспондент газети "Донбас" в Дзержинську, Краснолиманському та Артемівському районі.

В Канаді презентували книгу "Добробати. Історія подвигу батальйонів, що врятували країну". В ній описані події 2014-2015 років, коли для збройного опору російській гібридній агресії у складі МВС України створили систему добровольчих підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «"Злодії попросилися в українські тюрми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі