понеділок, 18 вересня 2017 21:45

"Це моя перша книга, де відсутня містика"- Дереш презентував новий роман

"Це моя перша книга, де відсутня містика"- Дереш презентував новий роман
У романі присутня романтична сюжетна лінія, історія розвитку бізнес-технологій, філософські пошуки себе та проблема вибору між життям і смертю. Фото: з відкритих джерел.

Після трирічної перерви 33-річний український письменник Любко Дереш написав перший реалістичний роман "Спустошення".

"Це моя перша книга, де відсутня містика", - сказав автор.

Дія роману відбувається в історичному центрі Києва у 2010-му році.

"Федір Могила стикається з особистісною внутрішньою кризою, - розповідав письменник про героя книги. - Застаємо його 34-ий день народження. А 33 роки особливо знакові для чоловіків. Це вік Ісуса. Коли ти вже мав би чогось добитися в житті. Наш герой стоїть перед дзеркалом, розуміє, що 33-ій рік пройшов, а нічого так і не відбулося. У нього багато запитань до себе і до свого життя. У цей 34-й день народження він хотів би написати листа самому собі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська література переживає час становлення - Анетта Антоненко

Чому 2010-ий? Бо його добре видно з погляду 2017-го. Зараз можемо побачити, які прогнози справдилися. Бо ми живемо не теперішнім, а прогнозами. І коли з'являється черговий прогноз, людство охоплює ажіотаж. Чуємо, наприклад що на наступному тижні увійдуть російські війська, за два тижні обвалиться долар, за місяць Іран випустить ядерні боєголовки і живемо цим. Але опускаємо важливу деталь - нас немає в теперішньому. Факти, які чуємо в новинах, ми сприймаємо, як постправду".

Твір написаний від першої та від третьої особи. У романі присутня романтична сюжетна лінія, історія розвитку бізнес-технологій, філософські пошуки себе та проблема вибору між життям і смертю.

Зараз ви читаєте новину «"Це моя перша книга, де відсутня містика"- Дереш презентував новий роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі