пʼятниця, 12 травня 2017 16:09

"Залишайся у нас. Тут можна" - учасницю Євробачення можуть посадити за ґрати

"Залишайся у нас. Тут можна" - учасницю Євробачення можуть посадити за ґрати
Ісландська учасниця Свала Бьйоргвинсдоуттір може отримати рік в'язниці Фото:BIMRU

Ісландська учасниця Свала Бьйоргвинсдоуттір може отримати рік в'язниці на батьківщині за маніпуляції з національним прапором на церемонії відкриття конкурсу Євробачення в Києві.

Керівник скаутської організації Ісландії, яку вважають хранителем національного прапора в країні, заявила, що Свала порушила щонайменше два правила, встановлені ісландським законом. По-перше, на стягові не можна нічого дописувати або домальовувати до вже наявних символів. По-друге, прапор Ісландії можна підняти лише на флагштоку, а не запускати в небо на кульках. Про це написало видання Visir.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один з учасників Євобачення-2017 представив нову версію конкурсної пісні

"Залишайся у нас. Тут можна. В суді треба сказати, що на церемонії не вистачило на всіх флагштоків. Думаю, зрозуміють", - коментує продюсер Олег Бондарчук.

Якщо зауважити, що кулі з прапором рано чи пізно впадуть, буде порушене ще одне положення закону. Прапор не повинен торкатися землі. За правилами, його потрібно негайно спалити.

Усі перераховані порушення в Ісландії карають мінімум штрафом, а максимум - роком в'язниці.

За результатами другого півфіналу Євробачення-2017 відомо, хто сформував список фіналістів конкурсу.

Зараз ви читаєте новину «"Залишайся у нас. Тут можна" - учасницю Євробачення можуть посадити за ґрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі