понеділок, 06 листопада 2017 18:20

Жадан розповів про корупцію у своєму житті

Жадан розповів про корупцію у своєму житті
Корупція – це не лише економічний злочин, а й моральний. Фото: ivona.bigmir.net

Корупція – це не лише економічний злочин, а й моральний.

Про це говорить письменник Сергій Жадан у Fаcebook на підтримку акції #янедаю.

"Сьогодні Transparency International Україна запустила кампанію проти хабарництва. Важлива й необхідна ініціатива. І ось що я думаю з цього приводу: я – безробітний. Тож брати хабарі можливостей у мене просто немає (це я не скаржусь, якщо що). Під час роботи викладачем української літератури хабарів теж не брав (знаю-знаю, що ви зараз скажете – за що ж тобі давати хабарі, якщо ти викладач української літератури?!). І під час свого навчання хабарів викладачам теж не давав. Можливо, саме тому зберіг почуття поваги до своїх викладачів. І до своїх студентів теж", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Жадан заспівав про підлітковий алкоголізм

На думку письменника, вона руйнує почуття довіри та взаємоповаги.

"Вона роз'їдає, мов іржа, позбавляючи сенсу та перспектив, усе, до чого торкається. Люди, пов'язані спільним порушенням законності, ніколи не зможуть одне на одного покластися, вони швидше ставитимуться одне до одного з підозрою, недовірою та, відповідно, зневагою. Тому надзвичайно важливо лишати собі цю розкіш – не соромитись дивитись в очі тим, із ким мав справу, з ким довелось перетинатись у цьому житті".

У мережі в рамках флешмобу #янедаю українці діляться ситуаціями, коли їм пропонували дати хабар та чим це закінчувалось. Почала міжнародну акцію неурядова організація у боротьбі з корупцією Transparency International. Вона запустила хештег у Facebook, за яким можна прочитати історії українців і розповісти про свою боротьбу із хабарниками.

Зараз ви читаєте новину «Жадан розповів про корупцію у своєму житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі