пʼятниця, 20 липня 2012 15:05

За зйомки у фільмі Літвінової замість гонорару актор отримав дублянку

За зйомки у фільмі Літвінової замість гонорару актор отримав дублянку
Микола Хомерікі зіграв чи не єдиного позитивного героя чоловічої статі у всій фільмографії Литвинової. Фото: film.ru

В Одесі триває 3-й Одеський міжнародний кінофестиваль. Сьогодні відбудеться показ фільму російської акторки і режисера Ренати Літвінової „Остання казка Ріти".

Фільм зачіпає універсальні теми: любові, ненависті і пошуку кохання. Груповий портрет трьох жінок відтворює ці три стани душі. Таня Неубівко ніколи не була закохана, але не втрачає надії знайти любов. Невдалі і навіть небезпечні любовні побачення з незнайомцями майже вбили її. Рита вдало заручена і готується до весілля після планового медичного огляду. Надя, що працює лікарем, вкрай нещаслива у шлюбі і ненавидить свого чоловіка, знаходячи розраду в алкоголі.

Бюджет стрічки обмежений, актори працювали безкоштовно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пітер Гріневей шукає в Одесі актора для свого нового фільму

„Працювали безкоштовно, інколи діставалися речі. Я отримав гарну білу дублянку. Але ще не вдягав її, бо думаю, що занадто поважний у ній буду. Рената просто подзвонила і сказала, що хоче зняти зі мною фільм. Навіть не питав про що, одразу погодився. Сама Рената у фільмі така, яка є насправді", - зазначив актор і режисер Микола Хомерікі, який зіграв у фільмі.

Головні герої фільму постійно курять. Музику до фільму написала співачка і подруга Літвінової Земфіра Ромазанова.

„Я сам курю по 2 пачки за день. Дуже хочу кинути, але не виходить. Земфіра часто приходила до на нас на знімальний майданчик, підтримувала. Все життя про жінок знімаю, все зрозуміло з жінками давно уже. Жінка така ж незрозуміла річ, як і безкінечність. Знімаєш, знімаєш, а вона раз – і знову дивує. З чоловіками все набагато простіше", - розповів він.

За словами актора, 100-хвилинна стрічка вчить, що треба жити, розуміючи, що життя не безкінечне.

Чи буде присутня Літвінова під час презентації свого фільму, доки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «За зйомки у фільмі Літвінової замість гонорару актор отримав дублянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі