четвер, 13 грудня 2012 16:30

"ВВ" 27 годин знімали різдвяний кліп і готувалися до цього рік
7

Фото: Фото: стоп-кадри з кліпу гурту "ВВ"

До зйомок кліпу на пісню "Щедрик" гурт "Воплі Відоплясова" готувався рік. Відео показали 12 грудня у столичному клубі "Культ Ра".

"Це не кліп, а мистецький шедевр", - каже про роботу лідер "ВВ" Олег Скрипка. Її творцем став київський кліпмейкер Володимир Якименко. Він працює з репером Серьогою, Вєркою Сердючкою, гуртом "Бумбокс".

"Самі зйомки тривали всього 27 годин. Довго тривала робота над образами, шилися костюми. А ще за рік ми навчилися літати", - жартує Олег.

Відео "Щедрик" йде уповільнено. Персонажі, які підстрибують, ніби злітають в небо. Музиканти виступили у ролі волхвів з українського різдвяного вертепу. Є тут інші герої - Коза, Ірод, Янгол і Маланка. Ними стали артисти цирку, театру та сучасного балету. Кліп зняли у приглушених кольорах сепії.

"Ми з режисером сперечалися. Бо "Воплі Відоплясова" - любителі циганщини, хотіли, аби було багато кольорів. Володя це заборонив. Кольори приглушені, блискіток немає. Кліп нагадує калейдоскоп, який був у кожного в дитинстві. Коли дивитися у нього, всередині змінюється візерунок".

Скрипка відмовився називати ціну відео. Тільки зізнався, що кліп дорогий.

"Багато людей у світі не знають, що "Щедрик" у обробці Миколи Леонтовича - це українська пісня. Проте англійською її співають усі. Не слід забувати, що вік самої щедрівки може нараховувати тисячу років", - розказав про одну з найвідоміших новорічних пісень у світі музикант. "Воплі Відоплясова" зробили рокову версію щедрівки.

"Щедрик" англійською звучить у фільмах "Гаррі Поттер", "Сам удома" та мультсеріалі "Південний парк".

Зараз ви читаєте новину «"ВВ" 27 годин знімали різдвяний кліп і готувалися до цього рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі