пʼятниця, 19 лютого 2016 11:45

Волонтери планують видати збірник зворушливих SMS воїнів АТО

Волонтери планують видати збірник зворушливих SMS воїнів АТО
Фото: facebook.com

Волонтери фонду "Повернись живим" почали збирати зворушливі смс-повідомлення воїнів АТО, які вони надсилали своїм рідним та близьким. Ці повідомлення будуть розміщені на спеціальному сайті, а потім і в кольоровому альбомі.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці фонду у Фейсбук.

Проект "Історія нової української армії в смс" має на меті зібрати переписку воїнів у хронологічному порядку та співставити повідомлення із ключовими подіями в АТО.

"Всі два роки цієї війни мобільний зв'язок був єдиною ниточкою, яка пов'язує військових з їхніми дружинами, батьками, дітьми. Короткі повідомлення, що надсилаються в перервах між обстрілами, дбайливо зберігаються і відправниками, і одержувачами. Нерідко за час служби складався цілий роман у смс", — зазначають у фонді.

"Ці історії - зовсім інша сторона війни. Зіставляючи дати відправлення смс з подіями тих днів, можна помітити незвичайну закономірність: чим небезпечніше, страшніше, безнадійніше ситуація на передовій, тим коротші і спокійніші повідомлення приходять звідти. Наприклад, найчастіший смс з "котла" - "У нас все спокійно, не переживайте, всіх люблю", - кажуть організатори.

Зараз ви читаєте новину «Волонтери планують видати збірник зворушливих SMS воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі