понеділок, 14 березня 2011 10:02

Віталій Вульф помер у віці 80 років

Віталій Вульф помер у віці  80 років

У Москві помер знаменитий телеведучий, головний редактор радіо "Культура" Віталій Вульф.

Ведучий передачі "Моя срібна куля" помер в Боткінській лікарні, куди був госпіталізований в середині лютого. 11 березня стало відомо, що він знаходиться в реанімаційному відділенні. Віталію Вульфу було 80 років.

Вульф народився в Баку 23 травня 1930 року. У 1952 році він закінчив юрфак МДУ, а через дев'ять років став кандидатом юридичних наук. З 1967 року він протягом 30 років працював в Академії наук (спочатку СРСР, потім Росії), займаючись дослідженнями молодіжної свідомості та проблемами театру. У 1989 році він став доктором історичних наук, захистивши дисертацію на тему "Американський театр 70-х років і суспільно-політична реальність".

Віталій Вульф почав працювати на телебаченні в 1990 році, куди його запросив Владислав Лістьєв. Чотири роки по тому вийшла в ефір Першого каналу (тоді - 1 канал Останкіно) його знаменита передача "Срібна куля". У 2003 році вона стала виходити на "Росії" під назвою "Моя срібна куля". Документальна програма Вульфа була присвячена біографії людей мистецтва.

Головним редактором радіо "Культура" Вульф був призначений у листопаді 2007 року.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Вульф помер у віці 80 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі