29 червня рамках Фестивалю "Львів на тарілці" у внутрішньому дворику львівської Ратуші пройшов конкурс з приготування традиційного львівського десерту – андрутів. Так раніше називали вафельні торти галицькі господині. До складу десерту входили вафлі, які готували власноруч, згущене молоко, печиво, горіхи, шоколад, какао та багато інших додатків, які робили домашні вафлі унікальними. Близько десяти кулінарок принесли готові вироби на конкурс із рецептами.
Сестри Кохан Настя і Марія та їхня подруга Уляна Сеньків приготували шоколадні вафлі за рецептом бабусі, який вона передала онукам:
"Про конкурс дізналися через інтернет, вирішили взяти участь. Наші андрути дуже смачні, вони схожі за смаком на солодку ковбаску із печива. Прикрасили готовими шоколадними вафлями", - розповідає учасниця конкурсу Уляна Сеньків.
Восьмеро членів журі, серед яких письменник Юрій Винничук, директор "Музею ідей" Олесь Дзиндра, шеф-редактор часопису "Ї", культуролог Тарас Возняк, гастрономічний експерт Всеволод Поліщук, ресторатор Марк Зархін, директор фестивалю "Львів на тарілці" Андрій Сидор оцінювали десерти за трьома критеріями – смак, вигляд, рецепт.
"Звертали найбільш увагу на складність приготування. Андрути можна зготувати і за 5 хвилин, але можна і два дні потратити, аби спекти вафлі, зробити конфітюр. Переможниця отримає особливий подарунок: львівськиий письменник Юрій Винничук внесе її рецепт у книгу "Енциклопедія галицької кухні", яку саме зараз готує до друку", - пояснює один із членів журі Всеволод Поліщук.
Переможця - львівська кулінарка Оксана Солук отримала грошовий приз – 1000 гривень, ще двоє учасників – призи по 500 грн. Окрім того, всі учасники отримали заохочувальні призи. Вафельними тортами пригостили усіх присутніх львів'ян та гостей міста.
Коментарі
7