середа, 04 квітня 2018 21:45

VILNA переспівала старовинну українську пісню

VILNA переспівала старовинну українську пісню
VILNA презентували новий сингл Фото: Олександр Пілюгін

Український музичний проект VILNA - фіналіст нацвідбору на "Євробачення-2018", презентував другий сингл під назвою BEREZA.

BEREZA - це сучасна версія народної пісні "Чом ти білая береза", створена для програми Фольк.Music на телеканалі UA: Перший.

Традиційну версію пісні виконує фольклорний колектив "Берегиня".

"Це лірична пісня про нерозділене кохання, її героїня або закохалася не в того, або закохалася не в той час. Але оскільки у VILNA дуже сильний характер, ми відразу ж вирішили, що сумувати в пісні не будемо. Сприймемо драматичну історію з пісні по-філософськи: ну попало закохатися, ну не в того. З ким не бувало?! Не варто сумувати, життя триває та попереду обов'язково буде нова любов. А вокаліз у пісні - це свого роду мантра для залучення любові взаємної. Весна на дворі - час закохуватися!"- каже VILNA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музична весна: 5 найкращих українських кліпів

З сумної ліричної пісні "Чом ти білая береза" перетворилася в енергійну та життєрадісну, при цьому особливості тексту були збережені.

Учасниці "Берегині" були злегка шоковані новим звучанням, проте, залишилися раді, що пісня, яку виконували їх бабусі та прабабусі, отримала нове життя.

Вокал та вокальна мелодія Ірини Бояркіної. Партія електробандури - Іван Ткаленко. Продюсер - Денис Ямбора.

Cпівачка Христина Соловій спільно з композитором і піаністом Любомиром Мельником записала акустичну версію композиції Fortepiano.

Зараз ви читаєте новину «VILNA переспівала старовинну українську пісню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі