неділя, 26 травня 2013 11:40

Віктор Ющенко підспівував "Червону руту"
12

Фото: Фото: Анна Балакир

24-го травня у київському палаці "Україна" відбувся концерт музично-мистецького "Проекту Івасюк". Пісні відомого композитора виконали львівські співаки Павло Табаков, Оксана Муха, "Пікардійська терція", а також Тарас Чубай. Заспівали у супроводі академічної капели "Трембіта" та естрадно-симфонічного оркестру. Проект стартував у березні цього року в Львівській опері. Там відіграли чотири аншлагові концерти.

"Івасюка не можна співати абияк. Треба мати великий досвід і талант від Бога, - сказав на репетиції перед концертом художній керівник "Трембіти" Микола Кулик. - Проект буде існувати. Кожного разу долучаються нові співаки. Публіка підтримує цей інтерес. Хтось критикує — хоче бачити Василя Зінкевича, Софію Ротару. Не розуміють, що є незалежні від нас реалії. Сьогодні час таких людей як Тарас Чубай і Павло Табаков.

За пісні музиканти не сперечаються. Деякі з них мають по три обробки у різних тональностях. У "Трембіті" зараз працює багато молоді. На репетиціях не можуть всидіти на кріслах, постійно рухаються. Так само під час концерту кожен виконавець стоїть вільно, ніби окремо, може підтанцьовувати. Кожен відчуває себе бек-вокалом, а не елементом хору. У "Трембіті" 50 співаків. Беремо у проект тільки 30, бо більше на сцені не поміститься".

Сцену прикрасили великою писанкою "Червона Рута". Її розмалювали львівські художники Юрій Кох та Ольга Погрібна-Кох. На сцену проектували відео та фото-слайди з архіву родини Івасюків. До столиці спеціально приїхали сестри Володимир Івасюка Галина та Оксана. Прийшов на концерт екс-президент Віктор Ющенко з дружиною. Під час виконання Тарасом Чубаєм "Червоної рути" підспівував разом із залом. Виступ закінчився кількома виходами на біс.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Ющенко підспівував "Червону руту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі