четвер, 11 травня 2017 23:58

Вийшов видовищний трейлер фільму про масштабну військову катастрофу

Вийшов видовищний трейлер фільму про масштабну військову катастрофу
Фільм "Дюнкерк" розповість історію дивовижного порятунку 300 тис. британських і французьких солдатів на початку Другої світової війни

В мережі з'явився трейлер нової військової драми Крістофера Нолана "Дюнкерк", сценарій для якої написав сам режисер.

Фільм заснований на реальних подіях що відбулися за часів Другої світової війни і отримали назву "Дюнкерська операція". Дія стірчки переносить глядача в 1940 рік у Францію.

Після прориву німцями лінії Мажино значна частина французьких, англійських і бельгійських військ опинилися заблокованими поблизу приморського міста Дюнкерк. Спіймані в пастку на пляжі, вони стикаються віч-на-віч з нерозв'язною ситуацією, тим часом як сили противника стягуються все ближче і ближче.

Через неможливість допомогти військам на суші британське командування прийняло рішення провести повну евакуацію оточених підрозділів морським шляхом. Фільм розповість про порятунок більш ніж 300 тис. солдатів в ході Дюнкеркскої операції, що отримала назву "Динамо". Це був дуже складний маневр, який тривав майже 8 днів під постійним вогнем противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонні Депп та Орландо Блум представили нових "Піратів Карибського моря"

Завдяки високому режисерському професіоналізму і добре підібраному акторському складу (Том Харді, Кілліан Мерфі), Крістоферу Нолану вдалося відтворити реалістичну військову атмосферу минулого століття. В ході зйомок навіть був розбитий антикварний німецький винищувач вартістю в 5 млн. доларів.

Майже 250 тис. українців подивилися канадський фільм "Гіркі жнива". Це перша іноземна стрічка про Голодомор. У віт­чизняному прокаті йшла шість тижнів.

За сюжетом картини, восени 1932-го в селах на Черкащині каральні загони НКВС забирають продукти. Батька головного героя художника Юрія повісили НКВСівці. Чоловік приєднується до збройного повстання проти радянської влади. Його наречена Наталка організовує жіночий бунт.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов видовищний трейлер фільму про масштабну військову катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі