середа, 19 квітня 2017 13:27

Вийшов серіал-пародія на американців

Вийшов серіал-пародія на американців
Кадр з мультсеріалу "Сімпсони". ФОТО: rakhivnews.in.ua

"Я не бачу причин закривати серіал, доки він не став для компанії фінансовим тягарем. З творчого боку серіал є аніскільки не гіршим, ніж завжди: анімація віртуозна, а сюжети – цікаві та незаяложені", – сказав у інтерв'ю автор ідеї мультеріалу "Сімпсони" Метт Ґрейнінґ у квітні 2006 року.

Уперше знаменита сімейка з'явилася в ефірі "Шоу Трейсі Ульман" 19 квітня 1987-го. Метт Ґрейнінґ тоді презентував художнику ескізи-чернетки основних персонажів, сподіваючись, що їхню зовнішність "поправлять" у процесі роботи. Але мультиплікатори для перших серій просто скопіювали чорнові зображення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася пошукова система по серіалу "Сімпсони"

Цей серіал – сатирична пародія на стиль життя американського середнього класу, втілена в сім'ї Сімпсонів, що мешкає у вигаданому американському місті Спринґфілд. Батько родини, Гомер, працює інспектором безпеки на Спринґфілдській атомній електростанції. Він ледачий, страждає ожирінням. Дуже любить свою сім'ю, хоч не завжди це показує. Його дружина Мардж – стереотипна американська домогосподарка і мати. У родині троє дітей: Барт – десятирічний непослух та хуліган, Ліса – не по літах розвинена восьмирічна дівчинка і немовля Меґґі. Сім'я має пса на прізвисько Маленький помічник Санти і кота Сніжка ІІ.

Сім'я має пса на прізвисько Маленький помічник Санти і кота Сніжка ІІ

Незважаючи на події, що вказують на плин часу (щорічні свята і дні народження) персонажі "Сімпсонів" не старішають і мають такий самий вигляд, як і наприкінці 1980-х років.

В Україні "Сімпсонів" показують із 2004-го. "Часто жартую, що за цей час мультик дуже вплинув на українців, – каже київський актор Євген Малуха. – У перший рік показу відбувся мирний Майдан. 2014-го українці не просто стояли проти свавілля влади, а почали палити шини. Як в одній із серій "Сімсонів". Там місто збунтувалося, коли спаплюжили святиню. У серіалі голосом Малухи говорить головний герой Гомер, мер Спрінґфілда, лікар та інші.

Абсурдні ситуації з мультфільму раптом почали відбуватися в нашій невигаданій країні. Дублюючи його українською, ми насправді створюємо національний продукт. У творців навіть є вимога адаптувати реалії серіалу під місцевий колорит. Так, замість бездарних американських співаків згадуємо Михайла Поплавського. П'яниці в таверні, що говорять українськими зворотами, стають наче нашими сусідами. Вищий світ, президенти, священики, які не мають нічого святого - теж українські. Хоч би яка підлота існувала у світі, її завжди покажуть у "Сімпсонах". Не дарма ж він заборонений у деяких країнах.

Кожну серію "Сімпсонів" створюють шість місяців мультиплікатори США і Південної Кореї. Україна фігурувала в серіалі двічі. Шеф поліції Спрінґфілда якось показав величезне фото своєї рідні з України. 25 вересня 2011 року показали епізод про Київ, яким керує мафіозі Віктор, зовні схожий на тодішнього президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Вийшов серіал-пародія на американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі