середа, 08 листопада 2017 12:26

Відсьогодні побільшало української мови на радіо

Відсьогодні побільшало української мови на радіо
Побільшало української мови на радіо. Фото - nrcu.gov.ua

Сьогодні, 8 листопада, в Україні набула чинності нова норма Закону "Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення" відповідно до 2-го року його дії. Збільшується відсоток україномовних творів на радіо.

Відсьогодні твори українською мовою мають становити не менше 30% від загального часу звучання пісень, трансльованих протягом доби, а також протягом часових проміжків з 7:00 до 14:00 і з 15:00 до 22:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 75% телеефіру буде україномовним

Для телерадіоорганізацій, в ефірі яких пісні офіційними мовами Євросоюзу становлять понад 60%, - встановлюють пільгову квоту на пісні українською мовою – 25%.

Також телерадіоорганізації при здійсненні радіомовлення зобов'язані забезпечувати не менше 55% добового об'єму ведення передач, зокрема інформаційно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.

Із 3-го року дії Закону частка пісень державною мовою повинна становити 35%, а ведення передач державною мовою - 60% ефіру.
За невиконання норми передбачений штраф у розмірі 5% від загальної суми ліцензійного збору.

13 жовтня в Україні набрав чинності Закон про мовні квоти на телебаченні. Він зобов'язує загальнонаціональні канали не менш як 75% мовлення вести українською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні побільшало української мови на радіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі