пʼятниця, 07 листопада 2008 09:27

Віденський фестиваль "Література восени" буде присвячено Україні

Віденський фестиваль "Література восени" буде присвячено Україні

Міжнародний фестиваль "Література восени" пройде у Відні з 14 по 16 листопада. Його повністю присвячено українській літературі. Серед запрошених письменників - Юрій Андрухович, Андрій Курков, Наталія Сняданко. На фестивалі виступлять також автори, які не живуть в Україні, але з нею пов"язані, - румун Мірча Картареску, австрієць Мартін Поллак, пражанин Ігор Померанцев.

Фестиваль "Література восени" традиційно проводить творче об"єднання "Alte Schmiede" ("Стара Ковальня") за підтримки муніципалітету Відня і міністерства культури Австрії. Попередні фестивалі було присвячено літературі Греції і Туреччини.

Програмою фестивалю передбачено авторське читання, поетично - музична акція за участю українсько-болгарського дуету DYAS, презентація німецьких перекладів Бруно Шульца.

Головною подією програми фестивалю буде проведення дискусії "Україна - центр Європи?", у якій візьмуть участь румунський письменник Мірча Картареску і відомий австрійський публіцист і перекладач Мартін Поллак, повідомляє АЖ

Зараз ви читаєте новину «Віденський фестиваль "Література восени" буде присвячено Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі