неділя, 21 листопада 2021 20:30

Відчути смак, запах та звук: на ВДНГ відкрили виставку "Zемля: неймовірна Україна"
20

Богдан ЗУБЧЕНКО відкриває виставку
Фото: Христина-Марія ЯМБОР
Богдан Зубченко, автор експозиції "Вдихати"
Виставка розмістилась поруч з одним із павільйонів столичного ВДНГ
В експозиції "Бачити" демонструють картини відомих українських художників
Виставка розмістилась поруч з одним із павільйонів столичного ВДНГ

18 листопада на ВДНГ у Києві відкрилась виставка-досвід "Zемля: неймовірна Україна". Проєкт присвячений 30-річчю незалежності України реалізують Міністерство культури та інформаційної політики, Держагентство з питань мистецтв та мистецької освіти й агенція Postmen. Виставка триватиме до 25 листопада. Вхід безкоштовний.

Архітектура експозиції складається з п'яти тематичних блоків: "Бачити", "Смакувати", "Вдихати", "Відчувати", "Чути".

"Уявити всю різноманістність України - неможливо. Але цей проєкт -чудова спроба по-іншому побачити нашу країну. Охоплює всі органи чуття", - комментує Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У звірах Марії Примаченко можна впізнати українців

"Тема землі в українському контексті далеко не найлегша. Треба мати чималу сміливість, щоб за неї взятися і спробувати розказати про неї свіжо, небувало і неймовірно", - зазначає літературний критик, куратор виставки Євгеній Стасіневич.

Відвідувачам виставки пропонують відчути смак, звук та навіть запах землі Тараса Шевченка. Розповідають про української кордони в історичній перспективі.
Показують картини Якутовича, Бабака, Баринової-Кулеби, Катерини Білокур та інших, які тут же можна нанести на власну футболку технікою шовкодруку.

"У нас є девіз проєкту, формула, яка добре описує те, що хочемо робити. Сподіваємось, ви так і відчуєте це: "Яскраво про складне", - говорить Євгеній Стасіневич

Виставка працює у вуличному форматі. Щодня відбуватимуться майстер-класи, обговорення, екскурсії, які проводить керівник проекту Ярослав Ведмідь, та куратор виставки Євгеній Стасіневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є дупа й цицьки, а більше нічого й не потрібно" - автор коміксу "Чорна Вдова" Ричард Морґан про роботу з Marvel

У зоні "Просвіта лаунж" можна послухати і завантажити подкасти від експертів. Завершується маршрут у розділі "Гра", де кожен може узагальнити свої знання і отримати подарунки на згадку.

"Це можливість пережити небувалу емоційну та інтелектуальну пригоду. Під час неї є шанс краще осягнути засновки, які нас формують. Осягнути їхню небанальність. Ідеться про захоплююче і потрібне, цікаве та важливе - сильна комбінація, яку не часто побачиш в одному місці", — каже Євгеній Стасіневич.

У День гідності та свободи, 21 листопада, в Києві відкрили виставку-комікс "Мальована історія Майдану" від художника-графіка Олександра Ком'яхова – автора книжки-коміксу "ТАТО"

Зараз ви читаєте новину «Відчути смак, запах та звук: на ВДНГ відкрили виставку "Zемля: неймовірна Україна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі