понеділок, 14 грудня 2020 08:05

Відбувся перший в Україні онлайн-концерт

Відбувся перший в Україні онлайн-концерт
В онлайн-концерті в студії телеканалу "М1" взяли участь співак Святослав Вакарчук та чотири музиканти, зокрема колишній клавішник "Океану Ельзи" Дмитро Шуров та екс-вокаліст "П'ятниця" Сергій Бабкін. Презентували однойменний альбом проєкту "Брюссель". Фото: Tochka.net

14 грудня 2011 року співак Святослав Вакарчук з чотирма музикантами відіграв концерт проекту "Брюссель". Трансляцію дивилися 65 тисяч людей.

"Дуже приємно, що стільки людей сьогодні з нами, — казав Вакарчук того дня у студії телеканалу "М1". — Вирішили влаштувати концерт в такому форматі, щоб нас змогли побачити якомога більше тих, хто на звичайні концерти фізично потрапити не може. Мій друг з Буенос-Айреса о четвертій ранку прокинувся, щоб нас послухати. Ніколи не хвилювалися перед концертами, кожен з нас дав їх мільярд. Сьогодні переживаємо, щоб усе було якісно технічно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТНМК випустили пісню про 2020 рік

У проекті взяли участь колишній клавішник "Океану Ельзи" Дмитро Шуров, який має власний проект "Pianoбой", та екс-вокаліст харківського гурту "П'ятниця" Сергій Бабкін.

"Дуже хотів, щоб ніхто не подумав, що це ще один альбом "Океану", — продовжує Вакарчук. — Платівка звучить по рок-н-рольному. Спочатку хотіли, щоб були тільки барабани й піаніно, потім думали взяти лише два піаніно, але врешті додали бас і барабани. Найбільш несподіваним у проекті став вокал Сергія Бабкіна. Зустрілися з ним, сіли пограли, поговорили. Виявилося, що любимо однакову музику, й вирішили зробити щось разом. Однією з кращих пісень альбому вважаю його "Зелений чай", який він сам написав і виконує. Коли прослухаєте альбом удома, зверніть увагу, що пісні розташовані у певній послідовності. Не претендуємо на рок-оперу, але все-таки тут є розповідь, динаміка".

Альбом записали в Брюсселі. Увійшло 12 композицій. Весною 2012 року пройшов тур проєкту.

Вийшла перша пісня нового музичного проєкту Святослава Вакарчука "Оранжерея". Кліп на дебютну пісню під назвою "Знову" презентував у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «Відбувся перший в Україні онлайн-концерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі