четвер, 09 грудня 2010 12:50

Вестерн братів Коенів відкриє Берлінале

Вестерн братів Коенів відкриє Берлінале

Фільмом відкриття 61-го Берлінського кінофестивалю, який пройде з 10 по 20 лютого 2011 року, стане "Залізна хватка" братів Коенів, повідомляє в середу видання Variety.

Йдеться про рімейк однойменного вестерну 1969 року з Джоном Вейном в головній ролі. За сюжетом, батько 14-річної Матті Рос у виконанні Хейлі Стайнфелд гине від кулі негідника Тома Ченні (Джош Бролін). Дівчинка вирішує помститися вбивці за допомогою войовничого і вічно п'яного начальника поліції Рустера Когберна (Джеф Бріджес), перш ніж його зловить техаський рейнджер на ім'я Лабеф (Метт Деймон), який повинен заарештувати Тома за інше вбивство.

"Джоел та Ітан Коени з їхньою іронічністю, дивакуватими персонажами і безглуздими положеннями втілюють собою першорядне американське незалежне кіно. Їхні фільми неодноразово підкорювали глядачів. Отже "Залізна хватка" - прекрасний спосіб відкрити Берлінале 2011 року", - цитує Variety директора фестивалю Дітера Коссліка.

Свого часу саме в Берліні відбулася прем'єра найзнаменитішого фільму Коенів - "Великого Лебовскі" (The Big Lebowski, 1998).

Журі Берлінале цього року очолює актриса і режисер Ізабелла Росселліні. Хто складе їй компанію і які фільми будуть в конкурсі, поки не оголошено. Відомо лише, що Косслік ухвалив рішення в черговий раз запросити в суддівську колегію опального іранського режисера Джафара Панахі, який неодноразово зазнавав судових переслідувань за різку критику діючої влади в Ірані. На початку березня 2010 року Панахі був арештований, і на Каннський фестиваль, де він також був серед членів журі, його вже не випустили, не дивлячись на петиції фестивальної дирекції. Не пустили його і минулого року до Берліну.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Вестерн братів Коенів відкриє Берлінале». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі