вівторок, 24 грудня 2013 14:18

Верховний суд визначив остаточну вартість закордонного паспорта - 170 гривень

Верховний суд визначив остаточну вартість закордонного паспорта - 170 гривень
Фото: vinnitsaok.com.ua

Верховний суд України остаточно визначив, що виготовлення закордонного паспорту має коштувати 170 гривень. Як повідомляє "Демократичний альянс", відповідним рішенням суд останньої інстанції в Україні підтвердив правоту руху "Стоп свавіллю в паспортних столах", передає Українська правда.

Верховний суд визначив, що єдиним обов'язковим платежем при оформленні закордонного паспорта за 30 календарних днів є державне мито на суму 170 гривень.

"Все, що перевищує 170 гривень за оформлення паспорту, – незаконні побори Державної міграційної служби України", - заявляють в Демальянсі.

В партії нагадують, що рішення ВСУ є обов'язковим для застосування усіма органами влади. Активісти кампанії "Стоп свавіллю в паспортних столах!" запоріжці Ігор Блюменталь та Руслан Жиров у судових тяжбах дійшли до Вищого адміністративного суду, однак рішення касаційних судів у двох ідентичних справах мали різний результат.

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд визначив остаточну вартість закордонного паспорта - 170 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі