вівторок, 21 червня 2011 15:29

Велика риба ледь не втопила Пантюка

Велика риба ледь не втопила Пантюка

23-кілограмова риба таймень ледь не затягла столичного поета Сергія Пантюка у воду.

Про це він розповів сьогодні під час дегустації "Літературної Країни Мрій", що відбулася у дворику музею ім. Івана Гончара.

"Наприкінці 90-х працював на крайній півночі Росії. Там ловили рибу налим. Вона ловиться лише вночі і тільки на живця. Кожного вечора закидали у воду спеціальні донки з жерлицями, а вранці перевіряли. Намагалися приходити з самого ранку, щоб там ніхто не встиг похазяйнувати. Одного ранку проспав, бо з вечора крєпко забухали. Обдивився усі жерлиці — там було пусто. Підійшов до останньої. Спочатку подумав, що вона підчепила якесь поліно, бо була сильно напнута. Почав потихеньку тягти і відчув на тому боці рух. Зайшов трохи у річку, а рибина мене як розверне і у воду. На щастя поряд сиділо двоє місцевих рибалок. Нам трьом вдалося витягти рибину з води", - сказав він.

Впійманою рибиною виявився 23-кілограмовий таймень.

"Це дуже смачна біла риба. Хотів вділити хлопцям, які допомогли її витягти. Та вони відмовилися. Приніс її на базу. Там її їли два тижні - робили котлети, пельмені, а з голови зварили юшку", - розповів Сергій Пантюк.

"Це мій найбільший улов за все життя", - зізнався він.

Також Пантюк пригадав, як в дитинстві ходив рибалити із своїм дідусем.

"Коли мені було 4 роки, впіймав невелику рибку. Тоді вона мені здавалася величезною. Біг з нею через весь берег, щоб показати дідусеві", - додав поет.

Зараз ви читаєте новину «Велика риба ледь не втопила Пантюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі