четвер, 04 серпня 2011 16:59

В українських кінотеатрах показують життя карпатських пастухів

В українських кінотеатрах показують життя карпатських пастухів

Сьогодні в український прокат виходять дві нові стрічки - блокбастер "Повстання планети мавп" та експериментальний фільм "Життя за один день".

Американська стрічка "Повстання планети мавп" Руперта Вайатта стала вже шостою екранізацією однойменного роману француза П'єра Буля. Головний герой вчений Родман проводить генетичні експерименти з мавпами у пошуках ліків від хвороби Альцгеймера. Після цього у приматів розвивається інтелект. Тварини здіймають кривавий бунт проти людей. Ватажка мавп Цезаря зіграв британець Енді Серкіс. Він прославився роллю потвори Голлума із "Володаря перснів".

"На зйомках Енді був одягнений в костюм, схожий на сіру піжаму з безліччю дротів. А перед його обличчям була маленька камера, щоб фіксувати міміку. Ніщо в його зовнішності не нагадувало мавпу. Але Енді був такий органічний, що моя акторська уява вступала в дію. Здавалося, що я граю з мавпою, у якої просто дивно розвинені інстинкти", - розповів виконавець головної ролі Джеймс Франко.

Над проектом "Життя за один день" працювало кілька тисяч учасників з усього світу.

"Це документальний фільм про одну добу із життя планети. Люди знімали себе і викладали відео в інтернет. Ми отримали 80 тисяч відеозаписів. З них відібрали понад триста кращих роликів. Їх змонтували у 95-хвилинний фільм", - сказав шотландський режисер Кевін МакДональд.

До "Життя за один день" увійшли два українські відео. Борис Гришкевич і Денис Мельник зняли побут пастухів із віддаленого карпатського села Іванки. Чоловіки пасуть овець на полонинах, а ввечері доять їх. Ролик іншого українця Ігоря Лимаря показує запуск китайських ліхтариків на Контрактовій площі в Києві.

Зараз ви читаєте новину «В українських кінотеатрах показують життя карпатських пастухів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі