понеділок, 11 вересня 2023 11:05

В Україні з'явився чорний список російських книжок

В Україні з'явився чорний список російських книжок
Російський письменник Едуард Лимонов потрапив до "чорного списку" через книгу "Київ капут". Фото: news.pn

11 вересня 2015 року Державний комітет із питань радіо та телебачення України опублікував список із 38 книжок, що несуть загрозу національній безпеці України. Ухвалили рішення про заборону ввезення їх на територію країни.

"Ці заходи продиктовані необхідністю запобігти застосуванню Російською Федерацією проти громадян України методів інформаційної війни й дезінформації, поширенню ідеології людиноненависництва, фашизму, ксенофобії ітасепаратизму", - заявив тоді перший заступник глави відомства Богдан Червак.

У список заборонених, зокрема, потрапили книжки письменника-фантаста Федора Березіна - який, з початку війни на Донбасі обіймає керівні посади в лавах терористів - "Війна 2010. Український фронт" (2009 рік) і "Український фронт. Червоні зірки над Майданом" (2014). Крім того, у списку є робота Георгія Савицького "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб" і твір Гліба Боброва "Україна в огні". У списку також праці філософа й політолога Олександра Дугіна "Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник" та "Євразійський реванш Росії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там ніколи й ніхто не сідав і не виходив з автобуса" - презентують книжку про поселення ромів

Російський письменник Едуард Лимонов потрапив до чорного списку через книжку "Київ капут". Не оминули увагою радника президента Росії Сергія Глазьєва, який написав роботу з гучною назвою "Українська катастрофа. Від американської агресії до світової війни?" Своєю чергою, Юрій Мухін "засвітився" у списку забороненої літератури через твір "Як нацькувати Україну на Росію".

Замикає список книжка історика Олександра Дюкова "Масові порушення прав людини під час громадянського протистояння на Україні, 2013-2014 роки: річний звіт IGCP".

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився чорний список російських книжок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі