вівторок, 23 січня 2018 14:26

В Україні покажуть серіал про гібридну війну Росії проти Норвегії

В Україні покажуть серіал про гібридну війну Росії проти Норвегії
Покажуть серіал про те, як Росія вторглася у Норвегію. Фото: Daily Mirror

Телеканал "UA: Перший" купив права на трансляцію 1-го сезону норвезького серіалу "Окуповані". За сюжетом, Росія захоплює Норвегію з метою контролю над нафтогазовими родовищами країни.

Про це повідомляє "Детектор Медіа" з посиланням на голову правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураба Аласанію.

"Показ плануємо навесні – або квітень, або березень (залежить від наших показів Параолімпіади, якщо зможемо паралельно)", – сказав Аласанія.

Всього покажуть 10 серій. Прем'єра серіалу відбулася на каналі TV 2 у вересні 2015 року. Відтоді випустили 2 сезони. Щодо показу останнього сезону "UA: Перший" також проводять переговори.

2016 року студія "Гуртом" зробила власне озвучування українською мовою. У 2017 році низка українських телеканалів транслювала серіал без купівлі ліцензії на показ.

Щотижнева газета з питань європейських справ у Брюсселі Politico Europe порівняла серіал "Окуповані" з окупацією Криму "зеленими чоловічками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство розслідують стоматолог і гінеколог

"Окуповані" стали найдорожчим норвезьким телесеріалом. Його бюджет склав €9,7 млн. Серіал транслювали у Великій Британії, Німеччині, Франції, Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії, країнах Бенілюксу. Також сезони доступні для перегляду на стрімінговій онлайн-платформі Netflix.

Зараз ви читаєте новину «В Україні покажуть серіал про гібридну війну Росії проти Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі