вівторок, 26 червня 2012 13:35

В Україні необхідно впорядкувати процес вивозу та пероробки сміття - мер Тульчина

В Україні необхідно впорядкувати процес вивозу та пероробки сміття - мер Тульчина
Будувати нові полігони - це не вирішення ситуації. Фото: pravda.lutsk.ua

Якби держава цивілізовано поводилася із твердими побутовими відходами, то не потрібно було б викидати стільки грошей на спеціальні лікарські заклади.

Про це під час конференції малих міст України сказав міський голова Тульчина Вінницької області Валерій Весняний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мешканці Черкащини збираються перекрити трасу через жахливий сморід від сміттєзвалища

"Якщо кожне мале містечко, як Тульчин, будуватиме свої полігони, а в радіусі міста 26 населених пунктів, то що це буде? Минулого року ми виграли проект на 500 тисяч гривень. Проблема застосування цих грошей виникла на рівному місці. Згідно діючого законодавства застосувати їх ми не можемо. У програмі має бути закупівля машин, які повинні вивозити тверде побутове сміття. Це прості машини, але КРУ прийшло, порушило справу про нецільове використання коштів, і машини забрало", - наголосив він.

Весняний зазначив, що сміття — проблема номер один у державі, яка становить небезпеку для населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сміттєзвалище на Дніпропетровщині гасили протягом двох днів

"Наше місто має 16 тисяч населення, через дорогу 7 метрів шириною знаходиться інший населений пункт, де живуть 2,5 тис. У Тульчині вивезенням відходів охоплено біля половини населення, а в низці населених пунктів на межі міста охоплено лише 0,01%. Коли ми разом зібралися, бо ресурс сміттєзвалища був вичерпаний, зрозуміли, що своїми силами не потягнемо", - сказав він.

Наразі в місті Українка Київської області проходить 7-ма щорічна конференція малих міст України. Основна тема конференції — проблема переробки та вивезення сміття. Тут присутні близько 200 мерів малих міст.

Зараз ви читаєте новину «В Україні необхідно впорядкувати процес вивозу та пероробки сміття - мер Тульчина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі