четвер, 30 травня 2013 13:02

У США помер відомий письменник-фантаст Джек Венс

У США помер відомий письменник-фантаст Джек Венс
Фото: lenta.ru

У США у віці 96-ти років помер письменник-фантаст Джек Венс. Як повідомляється на сайті Венса, він помер увечері в неділю, 26 травня, в своєму будинку в Каліфорнії.

"Широке визнання він отримав як письменник, - йдеться в короткому некролозі, - проте сім'я і друзі також знали його як щедру, великодушну, пряму, приємну, працьовиту, оптимістичну та скромну людину, чия допитливість, почуття чудесного і щира життєлюбність самі по собі були джерелом натхнення".

Творчість Венса класифікують як наукову фантастику, але він активно експериментував з жанрами, зокрема - з фентезі та детективом. У числі його найвідоміших робіт - повісті "Повелителі драконів", "Остання цитадель" і цикл "Ліонесс". Роботи письменника удостоєні численних нагород - "Хьюго", "Небюла", "Всесвітньої премії фентезі" та інших.

Останній художній твір Венса, роман "Лурулу", вийшов у 2004 році, в 2009-му він опублікував автобіографію.

Свою першу розповідь Венс опублікував у 1945 році, згодом випустив понад шістдесят книг. До цього він працював будівельником, посильним, фабричним працівником, потім отримав освіту гірничого інженера, під час Другої світової війни служив у торговому флоті. У 1980-х роках Венс майже повністю втратив зір, однак продовжував писати за допомогою комп'ютера.

Зараз ви читаєте новину «У США помер відомий письменник-фантаст Джек Венс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі