вівторок, 10 лютого 2015 11:27

У Парижі вкрали перший "Оскар" Чарлі Чапліна

У Парижі вкрали перший "Оскар" Чарлі Чапліна

Перший "Оскар" британського і американського актора і режисера Чарлі Чапліна був викрадений у Парижі невідомими, повідомляє газета Le Parisien. Вартість статуетки, за оцінками експертів, становить приблизно один мільйон євро. Кінонагорода зберігалася в паризькому офісі Асоціації Чапліна.

Як зазначає видання, пропали також ручки Чапліна, кожна з яких оцінюється приблизно в 80 тисяч євро. У поліції зробили висновок, що викрадачі були добре обізнані про вартість предметів, так як всі інші речі в офісі залишилися на місцях. Ведеться розслідування.

Чарлі Чаплін отримував премію "Оскар" двічі - у 1929 і 1972 роках. Обидві нагороди вручалися йому поза конкурсом за внесок у розвиток кінематографа. За півстоліття творчої діяльності він встиг знятися в більш ніж в 100 фільмах. Найвідоміші режисерські роботи Чапліна - картини "Вогні великого міста", "Великий диктатор" і "Вогні рампи". Він активно займався продюсуванням, писав сценарії і музику до своїх фільмів. Американський інститут кіномистецтва поставив актора на 10-е місце в списку сотні найбільших зірок кіно за 100 років серед чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «У Парижі вкрали перший "Оскар" Чарлі Чапліна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі