вівторок, 17 грудня 2013 10:20

У Києві готують казкову новорічну виставку
9

Напередодні Нового року масштабний арт-майданчик столиці галерея Я.Гретера відкриває виставку "Інша пора року або fairy tale". Тандем двох художниць - Анастасій, Крайнєвої та Григор'євої, поєднує любов до кольору та ліричне сприйняття дійсності. "Герої" на полотнах ― казкові та міфічні персонажі.

Анастасія Крайнєва працює мастихіном в техніці, яку називають "імпасто" (фарба лягає густо, помітні сліди від пензля, а Ван Гог, відомий представник цієї техніки, іноді писав свої знамениті кольорові завитки пальцем). "Мистецтво ― одна з найбільш незрозумілих явищ в житті роду людського", ― каже художниця. Головний акцент ― кольори. Про картини Анастасії Крайнєвої говорять: "яскраві, душевні, такі що випромінюють тепло і радість". Роботи художниці знаходяться в музеях Ужгородського коледжу мистецтв ім. А. Ерделі, Львівської Академії Мистецтв, а також у приватних колекціях Німеччини, Франції, Росії, України.

Анастасія Григор'єва розкриває тему "Інша пора року" через призму казкових, міфічних образів. "По суті, всі ми родом з казок. Ця тема записана на нашу підкірку і виплеснутися може в будь-який момент", ― говорить художниця. Анастасія опанувала кілька жанрів та стилів. Пише пейзажі, портрети, сцени з життя. Сюжет полотен дещо загадковий, фантасмагоричний (нагромадження чарівних образів, фантастичність, гротеск, сумбур). Роботи художниці знаходяться в приватних колекціях: Росії, Німеччини, Швейцарії, Грузії, Білорусії, Латвії, Чехії, Словаччини, Румунії, Норвегії та України.

Виставка триватиме з 21 грудня до 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «У Києві готують казкову новорічну виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі