субота, 06 червня 2015 03:47

До Дніпропетровська доставили ще 15 поранених бійців ЗСУ

До Дніпропетровська доставили ще 15 поранених бійців ЗСУ
informator.su

У п'ятницю до Дніпропетровська із зони АТО доправили 15 поранених бійців. Про це повідомила радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації, волонтерка Тетяна Губа, передає "Радіо Свобода".

За її даними, поранених до міста доправили з 66-го Львівського військового мобільного шпиталю, що працює на Донеччині: 14 військових лікуватимуть в обласному військовому шпиталі, одного – в обласній лікарні імені Мечникова.

"Лікарні Дніпропетровська готові приймати військовослужбовців та забезпечені необхідними медичними препаратами та витратними матеріалами. У цілодобовому режимі за життя і здоров'я героїв борються найкращі лікарі регіону", – зазначила Губа.

Вона також повідомила, що у п'ятницю 17 військовослужбовців з Дніпропетровська спецлітаком були відправлені на подальше лікування до військово-медичного клінічного центру в Одесі.

Після обстрілу Мар'їнки, у четвер та п'ятницю відділення обласної станції переливання крові прийняли 295 охочих допомогти пораненим бійцям. Середній вік донорів – від 25 до 40 років.

"Зазвичай на день ми приймаємо від 50 до 70 донорів. Після того, як лікарі закликали допомогти пораненим в АТО бійцям, біля відділень станції вишикувалися черги. Здати кров прийшло в кілька разів більше людей – крім звичної кількості пацієнтів ще близько трьох сотень донорів", - розповіла головний лікар Дніпропетровської обласної станції переливання крові Антоніна Сердюк. 

 У суботу обласна станція переливання крові також оголосила прийом донорського матеріалу, незалежно від груп та резус-факторів.

Всього з 3 по 5 червня в медустанови Дніпропетровська із зони АТО доставили 58 бійців, понад 20 із них – із-під Мар'їнки.

Зараз ви читаєте новину «До Дніпропетровська доставили ще 15 поранених бійців ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі