вівторок, 22 жовтня 2013 14:54

УПЦ КП та УГКЦ озвучать спільне звернення до українців з нагоди річниці Голодомору

УПЦ КП та УГКЦ озвучать спільне звернення до українців з нагоди річниці Голодомору
Фото: dt.ua

Предстоятелі Української православної церкви Київського патріархату та Української греко-католицької церкви озвучать спільне звернення до українського народу напередодні відзначення 80-х роковин Голодомору 1932—1933 років в Україні.

Зустріч предстоятелів церков відбудеться 23 жовтня, у конференц-зал інформагенції УНІАН. Участь у ній візьмуть отець Олекса Петрів, керівник департаменту зовнішніх зв'язків УГКЦ, владика Євстратій (Зоря), архієпископ Чернігівський і Ніжинський, секретар Священного Синоду УПЦ КП та Євген Сверстюк — філософ, дисидент, учасник Громадського комітету вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні.

Як відомо, цього року відзначають 80-і роковини Голодомору-геноциду 1932—1933 років в Україні. Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору вже розпочав підготовку до проведення пам'ятних заходів 23 листопада.

Громадський комітет із вшанування пам'яті жертв Голодомору був створений у 2010 році. До його складу увійшли такі знакові постаті як Мирослава Антонович, В'ячеслав Брюховецький, Володимир Василенко, Іван Васюник, Василь Вовкун, Дмитро Гнатюк, Петро Гончар, Іван Дзюба, Іван Драч, Євстратій (Зоря), Андрій Жолдак, Микола Жулинський, Євген Сверстюк та інші визначні суспільні діячі.

Зараз ви читаєте новину «УПЦ КП та УГКЦ озвучать спільне звернення до українців з нагоди річниці Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі