четвер, 30 серпня 2012 07:43

Юна тернополянка відкрила виставку своїх фотографій
7

Виставку "Стіна, що оживає" відкрили в Українському домі "Перемога" у Тернополі. На ній представлено майже півсотні фотографій 17-річної тернополянки Валентини Головань.

Як розповіла Gazeta.ua авторка фото, вона щойно вступила на філологічний факультет Львівського університету імені Івана Франка за спеціальністю "японська мова".

"Я непрофесійний фотограф, ніде не навчалася цієї справи. Але маю професійну техніку Canon  репортажний об'єктив. Фотографую уже четвертий рік. Фотографом себе не вважаю. Але потрібно починати заявляти про себе", - сказала вона.

На фото – люди та краєвиди України, США, Мальти, Франції та Німеччини.

"Люблю подорожувати. Почуваю себе тоді комфортно. Нові люди, нова архітектура – усе подобається.  Нічого спеціально не шукала для фото. Цікаві картинки самі мене знаходили. Бо фотоапарат – уже як частинка мене. Як тільки є можливість, фотографую"- усміхнулася дівчина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бразильський художник малює картини димом від марихуани

Експозицію приурочили до Дня міста, 28 серпня.

"На передньому плані – сім фотографій Тернополя. Є залізничний вокзал, фонтан у незвичайних ракурсах. Мені було приємно присвятити цю виставку своєму місту. Це честь для мене", - повідомила Валентина.

Скільки коштів було затрачено на виставку, дівчина не каже.

"Цю виставку ми робили власним коштом, допомогла родина. Без цього нікуди. Але ідею підтримала міська рада, надала зал", - зазначила тернополянка.

Як розповів у коментарі Gazeta.ua начальник управління культури Тернопільської міської ради Олександр Смик, таким чином у місті вирішили підтримати молоду генерацію.

"Цей проект – це підтримка молодої генерації. Так само, як зараз видаємо диск нашої співачки Уляни Воробей, що стала відома завдяки "Голосу країни". А хто ще молодим допоможе? Бізнесмени? Ми у міській раді хочемо допомогти талановитій молоді, яка проживає у нас. Авторка виставки – учорашня школярка. Нехай в Український дім прийдуть учні старших класів – оті "барбоси", які сьогодні здебільшого п'ють і колються. Хай подивляться на фото і, може, це стане для них гарним прикладом, що треба розвивати свій талант"- наголосив він.

Виставка діятиме до 10 вересня. Вхід безкоштовний.

Зараз ви читаєте новину «Юна тернополянка відкрила виставку своїх фотографій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі